KUHINJA JE CENTAR SVAKOG DOMA: Nijedna nije ista, ali sve mogu postati savršene i baš onakve kakve ste ih zamišljali

Foto: Prima

Kuhinja je žila kucavica svakog doma. Bila ona mala, velika, crna, bijela, na vrhu nebodera ili pak u kući daleko od grada, ponekad nismo ni svjesni koliko nam je važna. Nijedan dom ne može biti potpun bez kuhinje, jer upravo je ona prostorija koja nam u stan ili kuću unosi čaroliju dijeljenja, komunikacije, povezivanja.

Nešto je posebno u cijelom procesu u kojem se stvara jelo, kad se u brižno odabrane namirnice dodaju aromatični začini, pa nastane jelo koje za stolom okupi i zadrži cijelu obitelj, pa i prijatelje, rodbinu, nekad i nenadane goste.

Kuhinja je više od prostorije

Oduvijek se na kuhinju gledalo kao na mjesto gdje se sprema hrana, pripremaju obroci. Iako to svakako stoji, upotreba kuhinje prerasla je tu primarnu namjenu i ukućanima je s vremenom počela značiti puno više.

Nevažno koliko vaša kuhinja ima kvadrata, ona je produžetak vaših navika i životnog stila, ali i riznica uspomena. Rado ćete se, i dugo, sjećati kada ste napravili tortu za prvi rođendan svog djeteta, ili pak najbolju sarmu ikad. A definitivno nećete zaboraviti ni na pregorene kekse ili pak preslane šnicle zbog kojih ste morali zvati dostavu.

Vaša bi kuhinja trebala biti odraz vas, vaše obitelji, kućnih ljubimaca, životnih navika. Želite da kuhinja bude prilagođena vama, a ne vi njoj.

Foto: Prima

Hrana kao eliksir života

Esencijalna je da bismo živjeli, a jeste li znali da se mnoga naša sjećanja iz djetinjstva vežu upravo uz mirise i okuse hrane koju smo jeli kao mali? Stvorite najljepše uspomene i svojoj djeci i unucima.

Kuhinja je mjesto gdje ćete naučiti sebe i svoju obitelj boljim navikama, tome da je priprema hrane uz druženje i smijeh najljepše opuštanje, ali i korisno učenje.

Foto: Prima

Tu smo svi svoji

U prošlosti su kuhinje bile manje i odvojene od ostatka kuće, no danas se situacija prilično promijenila. Sada je kuhinja ta koja je u središtu, ona poziva obitelj i prijatelje da stvaraju zajedno, da se druže na drukčiji način nego što je to bilo nekad.

Baš zato, želite da bude prilagođena vama do zadnjeg detalja, da vas prikazuje i predstavlja gostima u najboljem svjetlu. Svaki obrok je prilika za novu interakciju, a ako je kuhinja skovana po vašoj mjeri, sve će biti lagodnije.

Foto: Prima

Zato su iznimno bitna mala pametna rješenja koja će vam boravak u najvažnijoj prostoriji u kući učiniti što lagodnijim. Zaboravite na utičnice koje ne možete dosegnuti, nepraktične ručkice na vratima ili radne plohe koje se teško čiste. Kuhinje po mjeri tu su da vam ostvare ‘najluđe’ želje, za koje ste nekad pomislili da ni nisu moguće.

Ako ste neodlučni, teško ćete odabrati kombinaciju boja i materijala za svoju kuhinju iz snova. Ali ni oko toga se ne trebate brinuti, jer PRIMA vam daje sve, pa i stručnjaka koji će vas uputiti na pravi put.

Foto: Prima

Od ranojutarnje kave, pa sve do grickanja pršuta ili kolača iz hladnjaka tamo nekad nakon ponoći, kuhinja je uvijek tu za nas. Baš zato i mi moramo biti tu za nju.

Foto: Prima

Birajte pametno

PRIMA se svojim uslugama u potpunosti prilagodila nastajanju kuhinje prema individualnim zahtjevima i željama.

Kuhinje koje možete naći u PRIMA salonima ne ističu se samo dizajnom, već su bogate funkcionalnim rješenjima i odgovaraju na sve želje kupaca. Široka ponuda kuhinja proteže se od blok kuhinja, preko modularnih do kuhinja po mjeri, dostupnih u različitim stilovima – od modernih minimalističkih linija do retro stila, uvijek u skladu s trendovima na tržištu.

Najvažnija odlika PRIMA kuhinja po mjeri je njihova prilagodba svakom prostoru i individualnim potrebama. Kuhinja koja nastaje u PRIMA salonima zaseban je projekt u potpunosti osmišljen baš za svakog kupca te koji se potom realizira u vlastitoj proizvodnji.

Foto: Prima

Proces započinje sastankom ili besplatnom izmjerom prostora, a nastavlja se u salonu gdje, uz stručno savjetovanje prodajnih savjetnika, nastaje savršena kuhinja. Nakon procesa proizvodnje prema dogovorenim nacrtima te uslugama dostave i montaže, nastaje mjesto okupljanja, stvaranja novih uspomena i isprobavanja novih okusa.

Najkvalitetniji materijali osiguravaju vrhunsku kvalitetu i estetski atraktivnu kuhinju koja će činiti središte svakog doma. Uz više od 200 elemenata u ponudi, PRIMA kuhinje po mjeri će se pobrinuti da niti jedan centimetar ne ostane neiskorišten.

Foto: Prima

PRIMA salonima dostupna vam je izuzetno široka paleta boja i dekora za kuhinje po mjeri. Možete odabrati fronte u sjaj ili mat izvedbi i kombinirati ih s korpusima po željama, a posebnu pažnju PRIMA je posvetila izboru ručkica, kod kojih osim izgleda birate i završnu obradu.

Detalji poput ručkica mogu znatno utjecati na cjelokupni izgled kuhinje, a za minimalistički izgled PRIMA nudi i tip-on mehanizam za lako otvaranje bez ručkica.

Osim što odražava osobni stil, kuhinja mora odgovarati estetici cijelog doma. Kuhinja je postala dio otvorenog prostora i stoga ju je važno stilom, bojama i materijalima povezati s blagovaonicom i dnevnom sobom.

Foto: Prima

Kako biste se i sami uvjerili u kvalitetu i estetiku PRIMA kuhinja, posjetite najbliži PRIMA salon gdje vas čekaju prodajni savjetnici s kojima odmah možete dogovoriti termin 3D prostornog planiranja vaše kuhinje po mjeri.

Za više informacija, PRIMA salone možete kontaktirati putem službene e-mail adrese na: [email protected]

COCO maison dekorativno posuđe, koje je ekskluzivno dostupno u PRIMA salonima i webshopu, samo su neki od detalja zbog kojih vaša kuhinja može zablistati u punom sjaju.

Foto: Prima

Inspiraciju kako urediti svoj kuhinjski kutak možete pronaći na službenom FacebookInstagram i Pinterest profilu. Neka kuhanje bude zabava u kojoj sudjeluje cijela obitelj, a kuhinja ponovno postane omiljeno mjesto okupljanja puno smijeha, ljubavi i novih okusa!