KORLAET U BOGOVIĆEVOJ PRODAVAO MAJICE: Sve donacije ove godine odlaze Bolnici za dječje bolesti Zagreb

Foto: Grad Zagreb

Zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet u Bogovićevoj ulici pridružio se humanitarnoj akciji prodaje majica povodom 22. utrke Terry Fox Run, koja će se i ove godine zbog pandemije COVID-19 održati u virtualnom izdanju.

Utrka je to nazvana po istoimenom sportašu kojem je u 18-oj godini dijagnosticiran osteosarkom, zbog kojeg je izgubio desnu nogu. Njegovo osobno iskustvo i istraživanje doveli su ga do zaključka da istraživanju raka nije posvećeno dovoljno resursa, a danas se isti prikupljaju na međunarodnoj razini upravo uz pomoć ove akcije.

Ovogodišnje donacije odlaze Bolnici za dječje bolesti Zagreb, Odjelu onkologije i hematologije „Dr. Mladen Ćepulić“, za potrebe istraživanja kasnih komplikacija i popratnih pojava nakon onkoloških tretmana kod malih pacijenata koji su preboljeli rak.

Podrška

Stoga, zamjenik gradonačelnika poziva sve građane da se pridruže akciji, bilo kupnjom majice, bilo sudjelovanjem u virtualnoj utrci te tako pruže podršku svima koji su oboljeli i onima koji se bore protiv opake bolesti.

Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, Alan Bowman istaknuo je kako je bio oduševljen kada je vidio koliko je hrvatskih građana prošle godine sudjelovalo i podijelilo svoje trenutke virtualne Terry Fox trke.

Hrvatski Maraton nade se i ove godine održava u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“.

Komentari