Korisnici bijesni na Vipnet: ‘Ovim gubite klijente!’

Korisnici kabelskog Vipneta i B.netovog programa od 1. siječnja više ne mogu gledati 5 popularnih TV kanala. Mnoge korisnike tako je jučer iznenadilo što su im s TV-a iščezli programi Eurosport 1 i 2 te Discovery Channel, TLC i Animal Planet. Riječ je o programima iz portfelja Discovery Networksa, a iz  Vipneta, odnosno B.neta tu odluku pravdaju nepostignutim dogovorima oko daljnje suradnje zbog čega je i raskinut ugovor o prijenosu spomenutih programa.

Zanimljivo, tijekom svih prijenosa na Staru godinu komentatori HR Eurosporta gledatelje su obavještavali kako korisnici Vipneta neće više moći pratiti Eurosport i Discovery programe te ih pozivali da se obrate providerima i traže vraćanje tih programa. Iz B.neta tvrde kako će korisnicima uskoro biti dostupni zamjenski programi poput Doku TV-a, Fine livinga, Viasat Epica, Travelxpa.

Brojnim zaljubljenicima u sport ovakva odluka se nije svidjela te se na internetu mogu već sada pronaći ogorčeni komentari onih koji razmišljaju o prelasku na druge kabelske operatere koji u svojoj ponudi imaju svih 5 programa.

S druge strane, na Facebook stranici Vipneta izlila se prava lavina bijesa onih kojima nije jasno kako je moguće da su ukinuti programi zbog kojih je veliki broj korisnika i potpisao ugovor s Vipom.

Podsjetimo, na dva Eurosportova programa gledatelji su ranije mogli gledati utakmice Bundeslige, zimske i ljetne Olimpijske igre, teniske Grand slam turnire, Svjetski skijaški kup, atletska natjecanja i brojne druge sportske događaje.


Komentari