Kérastase Genesis Homme linija stvorena je po mjeri modernog muškarca

Svakoga dana otpadne 50 do 100 vlasi, što je gornja granica prirodnog i normalnog opadanja. Međutim, sve više od toga, smatra se pretjeranim i ukazuje kako je potreban zaokret u njezi kose. Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji. Pušenje, prehrana siromašna nutrijentima, UV zračenje i zagađenje jedni su od vanjskih okidača opadanja kose. S druge strane, unutarnji čimbenici poput genetskih predispozicija ili hormonalnih promjena također mogu nepovoljno utjecati na folikule dlake i vlasište. Ovom učestalom problemu inovativno je pristupio Kérastase. Kao i uvijek inovativan i postavljajući visoke standarde, svojom linijom Genesis, napravio je zaokret u beauty svijetu, ovoga puta posvećen muškarcima.

Genesis Homme luksuzna je linija posvećena novoj generaciji muškaraca, a svoje uporište pronalazi u znanosti. Naime, znanstvenici u Kérastase laboratoriju došli do zaključka kako do preranog ispadanja kose dolazi zbog zadebljanja ovojnice oko folikula dlake. Okosnicu Genesis Homme linije čine kreatin, ekstrakt korijena đumbira te Aminexil – tri moćna sastojka koja kosi vraćaju punoću, snagu i gustoću. Kreatin, sintetiziran iz esencijalnih aminokiselina, naše tijelo proizvodi samo po sebi. Stvaranjem elektrostatičkih veza u korteksu kose, pomaže u obnovi i jačanju strukture kose iznutra. S dalekog Madagaskara dolazi ekstrakt korijena đumbira, tisućljetni eliksir zdravlja i ljepote. Dobiven je ekstrakcijom CO2, postupkom zelene kemije, a prepoznatljiv je po zaštitnom učinku od negativnih vanjskih čimbenika. Aminexil dodan je ojačavajućem serumu protiv opadanja kose u koncentraciji od 1,5 %, a uz njegovu pomoć ovojnica ostaje gipka, što omogućuje olakšan protok esencijalnih hranjivih tvari do tjemena.

Upravo ova linija, ekskluzivno je predstavljena u zagrebačkom restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić, a predstavljanje nisu propustili: Lejla Filipović, Arija Rizvić, Marko Vargek, Filip Rudan,  Damir Hoyka, Igor Barbetić, Mijo Matić, Petar Trbović, Rita Rumora  te mnogi drugi, a cijeli program vodio je mnogima omiljeni voditelj i glumac Tarik Filipović. Tarik je s tri poznata Kérastase frizera- Duškom Masnićem iz zagrebačkog salona Teuta, Denisom Mašićem iz salona Evelin u Zagrebu te Ivanom Bošnjakom iz Ivan Hair Designer salona iz Opatije razgovarao o njezi muške kose i na što to muškarci trebaju paziti kada je kosa u pitanju.

Prethodnica muške linije,  Kérastase Genesis linija za žene lansirana prije nešto više od dvije godine doživjela je veliki uspjeh među frizerima i klijenticama te je ujedno ženska kupka iz te linije 2021. prema ELLE International Beauty Awards proglašena šamponom godine.

Genesis Homme linija, luksuzna i jednostavna za korištenje, napravljena je po mjeri modernog muškarca. Poseban touch daje Kérastase mirisni potpis, Bergamote Deliziosa – citrusna paprat sa zaobljeno drvenastim notama. Svakom muškarcu pruža njegujuće iskustvo koje osnažuje osjetila i podiže duh. Učinkovit asortiman Genesis Homme od pet proizvoda neprimjetno se integrira u svakodnevnu rutinu kose svakog muškarca. Pravilna njega kose kreće temeljitim čišćenjem, a na raspolaganju su dvije vrste šampona: dnevna ojačavajuća kupka i kupka za gustoću i volumen.

Dnevna ojačavajuća kupka pročišćava i ojačava oslabljenu kosu sklonu stanjivanju. Prozirni i svježi gel pretvara se gustu, izdašnu pjenu koja uklanja nečistoće i višak sebuma. Kupka za gustoću i volumen pruža intenzivnu, učinkovitu moć čišćenja s dvostrukim djelovanjem za čišćenje i njegu, a obogaćena je glicerinom, koji hidratizira i dodatno njeguje vlakna. Prilikom stiliziranja stvara osjećaj trenutno gušće kose. Čista kosa spremna je za stiliziranje, nikad lakše uz dva nova proizvoda: ojačavajući styling sprej za gustoću i gusti vosak za stiliziranje. Styling sprej sadrži formulu s polimerima koji povećavaju volumen, a trenutačno podebljava i jača kosu, s učinkom teksture za bolju kontrolu oblikovanja.

Gusti vosak za stiliziranje kombinacija je tri nutritivna lipida i ekspandirajućih polimera, a zgušnjava i jača kosu, s fleksibilnim držanjem i mat učinkom za prirodan izgled. Posebnu njegu pruža ojačavajući serum protiv opadanja kose koji sadrži 1.5% aminexila, kreatin i ekstrakt đumbira, čime jača kosu od prvog nanošenja te stimulira i daje energiju vlasištu. Nanosi se jednom dnevno, ujutro ili prije spavanja na suho ili ručnikom posušeno vlasište te se ne ispire.

Genesis Homme preparati sadrže  QR kod na pakiranju koji vodi do detaljnijih informacija o proizvodu, uključujući potpuno transparentne detalje o sastojku i pakiranju, kao i preporučene rutine, savjete za njegu kose te profesionalne savjete. Uz Kérastase ne postoji strah od opadanja kose jer je on oduvijek onaj idealan saveznik kojeg trebamo i apsolutni must have svake kozmetičke torbice pa čak i muške.


Komentari