Kakvo priznanje! Prvi hrvatski food outlet Žabac osvojio drugo mjesto na Euromonitorovom natječaju 

FOTO: Ivan Klindić

Prvi hrvatski food outlet Žabac nedavno je, kao maloprodajni koncept, osvojio drugo mjesto na Euromonitorovom natječaju za New Concepts in Retailing 2017, u kategoriji Grocery (hrv. Trgovina).

Euromonitor International globalna je tvrtka za istraživanje tržišta čije se aktivnosti baziraju na području potrošačke robe, b2b-a te uslužnih djelatnosti.

Žabac Food Outlet zauzeo je visoko drugo mjesto usprkos konkurenciji iz čak 80 zemalja svijeta te tako osvojio titulu najzanimljivije ideje u hrvatskoj maloprodaji.

Podsjećamo, Žabac Food Outlet u posljednjih je godinu dana otvorio novi dućan na zagrebačkoj Trešnjevci u kojem su predstavljeni samoposlužni uređaji za točenje deterdženata i piva u rinfuzi. Uvođenjem ovih aparata za točene proizvode Žabac je nastavio svoj cilj razvoja društvene odgovornosti zaposlivši osobe iz Centra za inkluzivne radne aktivnosti.

Općenito, koncept  food outleta  hvalevrijedna je ideja koja omogućuje kupnju kvalitetnih proizvoda po vrlo niskim outlet cijenama. Tako se u Žapcu hrana ne baca, a upravo je zbog zaštite okoliša i ekološke osviještenosti ova poslovna ideja ostvarila zaslužen plasman na Euromonitorovom natječaju


Komentari