Kakav spust najmodavcima stanova: Valjat ćete se od smijeha dok ovo čitate

sh.wikipedia.org

S neugodnim iznenađenjima suočili su se i najmodavci i najmoprimci.

Tijekom potrage za stanom građani uglavnom žele i traže pristojan smještaj i naposljetku ono što im je ponuđeno u oglasu. No, stvarnost često bude puno gora unatoč “hvalospjevima”, a neugodna su iznenađenja prisutna s obje strane jer kao što ima loših najmodavaca, tako ima i loših podstanara.

Građani, posebice podstanari, često misle da najmodavci stanova žele samo “pokupiti lovu”, što u nekim slučajevima i je tako, a takvu je stvarnost putem šaljivog (i očito lažnog) oglasa na društvenim mrežama opisao Kristijan, ogorčen najmodavcima koji žele, kaže, zaraditi na podstanarima, a pritom nude “rupu od stana”.

Njegov “oglas” prenosimo u cijelosti:

Iznajmljujem krasan, prozračan stan (ako otvorite prozore) od kojih se čak dva prozora mogu otvoriti (ali je problem zatvoriti ih opet) u centru Zagreba (helikopterom ste za 22 min na trgu), trosoban, ogromne sobe i najmodernija kuhinja… Cijena je simbolična – 760 eura + polog 12 rata koje vraćam u slučaju da mi budete jamac za kredit. Modernih 24 kvadrata stana (zvuči malo, ali možete ugurati skoro sve stvari u stan i ja ću vam čuvati ostatak stvari u svom stanu za 600 kn).

stanu imam sve; krevet i šporet iz ’63-e, ali kuha kavu kao da je iz ’72-e. Veš mašinu sam izbacio jer zauzima nepotreban prostor, možete ugurati krevet u kupaonu pa iznajmljivati sobu za 300 eura. Parking mjesto ispred stana može biti vaše ako se dignete prije susjeda koji radi noćnu i vraća se u 7 svaki dan. Pošto je preumoran od posla, neće vam ništa reći, a vikendom ga izbjegavajte. Hitno je pa molim da mi se javljaju samo ljudi s novcem jer sam prokleti lihvar sa rupom od stana na kojoj želim zaraditi bogatstvo“, zaključio je u oglasu.

U ovoj su se objavi zasigurno našli brojni građani koji često (na slijepo) iznajme stan po visokoj cijeni ili pak odu u razgledavanje, a dočeka ih “ruglo”.


Komentari