JYSK pokrenuo projekt pod nazivom „Ne štedi na šumi!“ u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj

Maloprodajni lanac JYSK pokrenuo je projekt pod nazivom „Ne štedi na šumi!“ u
sklopu kojeg će sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica s 50% reciklirajućeg materijala u periodu od 2. siječnja do 31. ožujka 2019. donirati u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskim šumama, prikupljena sredstva bit će namijenjena za nabavku 10.000 sadnica bukve sa svrhom pošumljavanja dviju zona parka prirode Medvednica. Cilj društveno odgovornog projekta je podizanje svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju.

Kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljača i suradnika svjesni smo svoje uloge u razvoju društveno odgovornog poslovanja kojim stvaramo novu vrijednost za sve sudionike. Želja nam je projektom „Ne štedi na šumi!“ podići svijest javnosti o bitnim pitanjima te smo sigurni da ćemo potaknuti mnoge na savjesnije ponašanje prema prirodi“, izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, Country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

JYSK je pokrenuo projekt nastavno na novu direktivu Europske unije kojom se u Hrvatsku s 1. siječnjem 2019. uvodi mjera za smanjenje potrošnje laganih vrećica i obavezna naplata na prodajnim mjestima. Uz građane, JYSK ovom akcijom želi potaknuti i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj, a projekt sadnje sadnica bukve planiran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u travnju 2019. godine.

Drago nam je da je JYSK prepoznao važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale u nekoliko navrata nakon olujnog nevremena ključno je za vraćanje ravnoteže prirodi. Nadamo se da će ovo potaknuti i druge kompanije na pokretanje sličnih inicijativa“, izjavio je Damir Miškulin, voditelj uprave zagrebačke podružnice Hrvatskih šuma.

Kroz strateški definirana područja, JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje kroz brigu o mladima, brigu o okolišu kroz održivi razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša te brigu o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.


Komentari