JOŠ JEDAN BISER IZ MAKSIMIRSKE ULICE: Natalijina skrivena bajka unutar male trgovine (FOTO)

Maksimirska ulica poznata je po biserima koje krije, a jedan od njih je i šarmantni La Mixage, Maksimirska 47- second hand dućan čija je unutrašnjost pravi vremeplov.

U ovom dućanu ništa nije obično- od interijera do odjeće, pažljivo posložene u starinske ormare. Svaki predmet  ima neku svoju priču, a zajedno čine pravu malu bajku začinjenu s puno ljubavi i entuzijazma.

second hand

Naglasak je na kvalitetnoj odjeći

Natalija, vlasnica ove maksimirske bajke, tekstilom se bavi već 30 godina, a 2013. je otvorila šarmantni second hand dućan, La Mixage: “Prodajemo našu domaću robu po principu komisione prodaje. Ljudi nam donose stvari koje više ne nose, a mi izabiremo ono što se uklapa u naš asortiman. Stvari moraju biti uredne, čiste i nadasve zanimljive. Prvenstveno biramo pamuk te kvalitetnu robu. ”

odjeća

Za razliku od većine second handova, čija obuća i nije baš reprezentativna, La Mixage nudi veliki izbor obuće koja izgleda gotovo novo: “Uzimamo obuću koja mora biti očuvana, ali i modne dodatke poput naočala, nakita i torbi. Najviše nam je zastupljena ženska konfekcija. Imamo i nešto malo dječijih stvari, ali to stvarno mora biti posebno, drugačije…”

obuća

Lutka iz 1926. godine poseban je ukras interijera

Interijer je priča ispričana kreativnošću simpatične vlasnice. Svaki detalj pomno je odabran te ima svoje mjesto, kojemu kao da oduvijek pripada. Pa su se tako, na jednu od polica smjestile porculanske lutke, koje otkrivaju Natalijinu ljubav prema starinama. Naime, jedna od njih izuzetno je posebna-svoj nastanak bilježi u 1926. godini.

IMAG0068

Dućan je uredila sama

Prostor izgleda luksuzno,no istina je potpuno drukčija, ispričala nam je Natalija. Naime, namještaj je uglavnom pokupila na otpadu, a dva ormara je dobila za litru vina i vodu: “Interijer sam sama osmislila. To je stvarno ljubav. Radi se o odbačenom starom namještaju, pokupljenom sa hrpe otpada. Ormare sam dobila doslovno za litru vina i vodu. Samo sam ih pofarbala i posložila. Uredila sam prostor od starih okvira, ormara, polica, košara, radija… Cijeli dućan ima svoju priču- vintage priču.”

second hand

Brendirana odjeća je najtraženija

Što se prodaje tiče, nema pravila, prema Natalijinim riječima. Traženi su svi komadi obuće i odjeće, no kupci iskorištavaju priliku da kupe kvalitetne brendove po povoljnijim cijenama: “Dosta ima brendiranih stvari i to je roba koja najbolje ide. Od kožnih čizama, brendiranih kaputa finijih tkanina, haljine, veste… Svaki dobar komad robe se proda.”

second

Otkrila nam je i svoje najdraže predmete u ovoj svojevrsnoj “riznici s blagom”- to suj tri prekrasane vintage torbe koje nisu na prodau:  “Ove torbe pripadaju mojoj čukunbaki, prabaki i baki. Nisu na prodaju jer nemaju cijenu. Poseban je i Diorov šešir, rađen po narudžbi za moju prabaku, također- neprocijenjiv.”

vintage torbe

Otvorila je i drugu trgovinu

Da se trud začinjen s malo kreativnost, u kombinaciji s puno ljubavi i strasti, isplati potvrdila nam je  Natalija koja je nedavno otvorila još jedan, malo manji La Mixage, u blizini Kvaternikova trga: “Prezadovoljna sam smjerom u kojem ide posao, a ono što je najbitnije kupci su jako zadovoljni. Mogu donijeti svoje stvari koje više ne nose, prodati ih ili zamijeniti za nešto iz naše ponude. Na početku se boje uopće ući u lokal jer izvana izgleda skupo i ekskluzivno. No, kad uđu unutra oduševe se. Od prvog dana imamo svoje kupce, a stalno dolaze i novi.”

second

Ovaj second hand rađa ljubav na prvi pogled, mami daškom starine i strašću koja ga pokreće. Kada idući put budete u prolazu, zavirite u njegovu riznicu prošlosti- vjerujte nam, priča koja se krije unutra sigurno će vas osvojiti.

>>>PATROLA PO SECOND HAND DUĆANIMA: ‘Kod nas kupuju glumci, pjevači i doktori, nema pravila’ (FOTO)

>>>ODRASLA JE U SIROMAŠTVU I ŽELI SAMO JEDNU STVAR ‘Neka drugi imaju sve ono što ja nisam’


Komentari