Jesu li vaši četveronošci već posjetili Paspalace? Najbolji hotel za pse u gradu

U želji da gradu Zagrebu pruže adekvatnu, profesionalnu i sasvim drugačiju uslugu, na 750m2 otvoren je Paspalace – najmoderniji  boutique hotel za pse u regiji, koji psu pruža luksuzno mjesto za odmor i igru, a vlasniku nezamjenjiv mir i bezbrižnost. Lokacija se nalazi tik uz savski nasip, koji omogućuje dodatne aktivnosti izvan samog hotela, kao što su šetnje, ili istrčavanja onih koji su u zavidnoj formi, a služi i kao poveznica gradske jezgre i novog Zagreba, stoga omogućuje nesmetan pristup hotelu sa svih polazišta.


Ideju za otvaranje luksuznog hotela za pse Patricia Janjić dobila je nakon što se i sama susrela s problemom zbrinjavanja svojih pasa u vrijeme kada je trebala otputovati za vikend, ili čak i na duže periode.

Ljubav prema životinjama, a naročito prema psima, 26-godišnja veterinarska tehničarka osjeća od malih nogu. Otkada zna za sebe okružena je psima, a trenutno ih ima tri. Rad sa životinjama nije joj stran budući da posjeduje iskustvo rada u veterinarskoj ambulanti, a aktivno se bavila jahanjem punih 8 godina.

Patricia kaže kako želi svim vlasnicima i njihovim četveronožnim ljubimcima pružiti vrhunsku uslugu i pozitivno okruženje, baš kao što bi voljela da se drugi odnose prema njenim ljubimcima. Samim time nije trebalo dugo da se osmisli koncept Paspalace psećeg svijeta koji će pružiti luksuzan boravak pasa.

Kućice s apartmanima predstavljaju pseći grad, a unutarnja i vanjska igraonica (cca 200m2) ‘trg’, odnosno mjesto druženja, zabave i igre, dok salon predstavlja Spa zonu za relaksaciju i uljepšavanje. Mnogo pažnje posvećeno je odabiru materijala, boja i veličini apartmana. Pazilo se na svaki mogući detalj kako bi se sve, što je više moguće, prilagodilo gostu. Jer zašto ne bi i našim dlakavim članovima obitelji omogućili odsjedanje u hotelu s 5 zvjezdica?“ – objašnjava nam Patricia.Paspalace luksuzni hotel za pse certificirani je član IBPSA (International Boarding & Pet Services Association) – internacionalne organizacije vodećih ustanova (hotela za pse, dnevnog boravka, groomera, veterinara…), kao i vlasnika i zaposlenika. Zahvaljujući takvoj organizaciji Patricia i njena obitelj u mogućnosti su ići u korak s najnovijim trendovima u svijetu luksuznih hotela za pse, a kroz razmjenu iskustva, savjeta. Ipak, kao najvažniju prednost navode mogućnost edukacije, kako vlasnika tako i osoblja, kao i pristup raznim webinarima i seminarima.


“Karaketristika ovog projekta spoj je ambijenata posvećenih psima, imajući na umu njihovo
kretanje i potrebe te estetiku koja zadovoljava sve što opisuje jedan hotel u punom smislu
riječi. Nalazeći se unutar objekta koji je karakterističan po svojoj prefabriciranoj strukturi,
dalekoj uobičajenom kontekstu luksuza i elegancije, nastaje potreba za kreiranjem kontrasta.


Oštra razlika između interijera i konteksta dovodi do “eterotopie” (Michel Foucault, 1963),
fenomena koji se prožima kroz cijeli projekt, ne samo kroz funkciju, već i izbor oblika, materijala, sve do detalja te atmosfera kreiranih izvorima svjetlosti, pružajući tako emociju iznenađenja i čuđenja u otkrivanju suživota dva svijeta potpuno različite estetike”, dodaje
arhitektica Nikol iz Milana, koja je prije cijele krize i karantene doputovala u Zagreb, kako bi dala sto posto od sebe te kako bi ostvarili projekt.

Zbog cijele situacije arhitektica je još uvijek ”zapela” u Hrvatskoj, a ovim putem njoj i njenom timu hotel se zahvaljuje.Usluga hotela

Ovaj zagrebački hotel za pse uključuje funkcije psećeg gostovanja, ali i funkcije klasičnog
hotela. Pristupom u lobi, osim prijema i informacija, posjetitelji ostaju sami dio ovog čudesnog ambijenta koji svojim formama pruža uvid u ono što očekuje svakog gosta
hotela. Lobi je ocrtan eklektičnim oblicima, ugodnim bojama i mudrim materijalima koji su lako održivi i vrlo efektivni. Da bi se pobrinuli za razvoji i održivost motorike pasa hotel ima na raspolaganju veliku unutarnju igraonicu povezanu sa prostranim vanjskim odmaralištem.

Noćna zona sastoji se od sedamdeset jedinica karakterističnih po svojoj formi i podjeli
prostora. Sedamdeset soba za pse razgranjuju se kroz četiri hodnika te raspolažu sa dvije etaže.
Igrom svjetlosti ova zona odiše opuštanjem, dok se mir životinja postiže upravo kompozicijom prostora.
Bas kao i standardni hoteli i ovaj raspolaže svojom spa zonom projektiranom putem studija
raznih pasmina te opremljenom najkvalitetnijim rekvizitima koje trenutno internacionalno
tržište nudi.

Kako bi osigurali nadzor nad ljubimcima kroz 24 sata, hotel ima na raspolaganju prostorije za osoblje ali daje i mogućnost za virtualni posjet vlasnika u bilo kojem trenutku.
Oblici korišteni u dizajnu interijera teže ekletičnoj jednostavnosti, kojom postižu figure i
plastičnost ambijenata prisutnim u eleganciji luksuznih hotela kalibrirajući se između ljudske i pseće dimenzije.

Na upit za ovako specifičan ambijent odgovorio je DPO milanski studio za arhitekturu i dizajn, a za grafiku i vizualnu komunikacjiu zaslužan je zagrebački studio Beton.

Paspalace nudi dnevno i višednevno čuvanje pasa, individualan pristup po dogovoru s vlasnikom, dok salon nudi kompletno uređivanje pasa – kupanje, sušenje, trimanje.

Za prvi dolazak u Paspalace potrebno je priložiti osobnu iskaznicu (vlasnik), pseću veterinarsku putovnicu (knjižicu) s dokazom urednog cijepljenja, kao i dokazom o vlasništvu. Samo vlasnik može ostaviti i preuzeti svog psa, osim kada vlasnik sam navede osobu koja može preuzeti psa.


Prvi dolazak je proces koji traje maksimalno 30 minuta. Kod dolaska pas-gost se pušta u igraonicu sa psom-domaćinom, kako bi se ustanovila razina energije, temperament, ponašanje, te napravila kratka analiza psa gosta. Za to vrijeme, vlasnik ispunjava detaljni upitnik o svom psu (od osnovnih informacija do onih malo detaljnijih), te potpisuje suglasnost i prihvaća uvjete hotela.

Nakon prvog dolaska i registracije postaje se korisnik, odnosno član hotela, te će sve daljnje rezervacije biti moguće izvršiti putem web stranice

Boravak pasa u hotelu pomno je razrađen i osmišljen kako bi svaki pas mogao pratiti rutinu. Ujutro u 7:00h hranjenje, nakon doručka psi su pušteni u igraonicu (vanjska i unutarnja). Psi koji imaju potrebu za dodatnim šetanjem uživaju u šetnji nasipom. Igra u igraonici traje sve do 12h – 13h kada se psi stavljaju u apartmane na ručak i popodnevni odmor.

Drugi dio igre počinje oko 16h – 17h i traje sve do 20h -21h, kada se pse sprema na spavanje. Za vrijeme popodnevnog odmora i noćenja pušta se umirujuća glazba (terapija glazbom), kako bi se umanjio stres te razina anksioznosti i odvojenosti od vlasnika.

Ukoliko je popunjenost hotela veća od 60%, odnosno ako je više od 30 pasa u hotelu, po potrebi se psi formiraju u dvije ili tri manje grupe koje se izmjenjuju u igraonici svakih nekoliko sati.

S obzirom da psi provode većinu svog boravka u igraonici te nisu zatvoreni cijelo vrijeme, ne postoji potreba za dodatnim šetnjama. Ukoliko vlasnik ipak želi i traži da se njegov pas dodatno šeta, ili iz nekog razloga ima potrebu za dodatnim kretanjem, naplaćuje se 50kn/dan.

Sve aktivnosti u igraonici, kao i formiranje grupa i cimera (psi koji dijele apartman) je pod nadzorom i kontrolom iskusnog trenera Janka.

Ukoliko hotel nije popunjen više od 70%, moguće je dovesti psa isključivo u igraonicu. Ukoliko je popunjenost hotela veća, nažalost neće biti moguće primiti pse u vrtić, a kako se ne bi stvorila gužva i preopteretilo igraonicu. 

Paspalace nudi tri tipa smještaja:

PasPresident Suite – vlasnik iznajmljuje cijelu sobicu, ima pristup wifi kameri te u svakom trenutku može vidjeti što mu ljubimac radi.


Sobice su opremljene s podignutim krevetom (170x80cm), mini TV-om, i malim sofama rađenim isključivo za kućne ljubimce.

Cijena za ovaj tip apartmana varira od 375-450kn/dan, ovisno o veličini psa gosta, duljini boravka te raznim dodacima na smještaj.

PasDeluxe Suite – luksuzan apartman opremljen isto kao i PasPresident, razlika je u tome što se ne iznajmljuje cijela sobica, odnosno pas nije sam (nije ‘privatna’) nego ima svoje cimere i prijatelje koje je stekao tijekom boravka.

Psi se pomno i pažljivo odabiru i slažu u smještajne jedinice, po temperamentu, razini energije, dobi i ostalim važnim karakteristikama.

Cijena ovakvog tipa smještaja varira od 290-380kn/dan

PasStandard Suite – jednostavniji tip apartmana, koji nije opremljen TV-om niti kamericama. 

Cijena ovog apartmana varira između 250-330kn/dan

 

 

Komentari

loading...