JEDINSTVENE ZAGREBAČKE IGRAČKE Upoznajte Leu Vavru, mladu umjetnicu koja izrađuje Filceke i Gumbeke, unikatne igračke za mališane

Lea Vavra (foto: Facebook)

Priča Lee Vavre jedna je od onih koja doista odiše istodobno i poviješću i budućnosti. A kako bi je ispričali potrebno je spomenuti njenu baku Ružicu Vavru koja je bila vlasnica popularnog dućana ‘Igračke Vavra’ u Petrinjskoj ulici. Lea je nastavila njenim stopama i nakon što je diplomira Produkt dizajn na Arhitektonskom studiju i to na temu revitalizacije obiteljskog obrta, bacila se na posao i izradila popularne Filceke i pokrenula svoj brend ručno rađenih igračaka – Kištra by Vavra.

Lea Vavra (foto: Facebook)

Njene igračke, popularni Filceki i Gumbeki, kao i bakine bezvremenske Zmijice, čak su bili izloženi na velikoj izložbi Igračke – Djetinjstvo zauvijek, u Etnografskom muzeju.

“Nisam znala šivati, ali sam se nakon diplome na nekih godinu i pol zaposlila u jednoj maloj tvrtci kako bi naučila šivati i onda je sve krenulo”, priča nam Lea.

Bakine zmijice (foto: Facebook)

A onda su krenule ideje, što ruku na srce i nije bilo teško s obzirom na nasljedni faktor u Leinoj priči.

Gumbeki i Filceki

“Gumbeki se dobivaju u dijelovima i onda se spajaju na više različitih načina, a super su za mališane jer vježbaju finomotoriku, ali i kretivnost”, kaže nam Lea.

Naravno, oživjela je i bakine kultne Vavrine zmijice, za koje kaže da ih ljudi prepoznaju pa kažu da su imali takve u djetinjstvu.

Filceki (foto: Facebook)

“Kad vide te zmijice to u ljudima pobudi neku emociju na djetinjstvo”, kaže Lea i spominje naravno Filceke. ‘Plišance’ koji klinci imaju sami priliku i punit i šivati.

Što se pak tiče pokretanja posla, kaže – nije joj bilo lako.

“Dosta je teško i danas nakon što su prošle četiri godine, ali je sada uhodano. Dobila sam poticaje od HZZO-a i pokrenula radnju jer nisam imala svog kapitala, tako da je to olakšalo jer je puno trebalo uložiti u marketing i oglašavanje”, priča nam Lea.

Lea Vavra (foto: Facebook)

No, sve se to isplatilo jer ako želite pronaći jedinstven i originalan poklon za svog mališana svakako obratite pozornost na Kištru by Vavra.


Komentari