JAKO OPASNO: IKEA poziva sve koji su kupili ovo posuđe da ga vrate bez računa, čim prije jer može doći do opeklina

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu plastičnog posuđa ( tanjuri, zdjele i šalice) serije HEROISK i TALRIKA zbog mogućeg pucanja istih i stvaranja opeklina kod korisnika.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

I sama IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da se obrate za puni povrat novca.

Sigurnost je glavni prioritet tvrtke IKEA, stoga poduzimamo mjere predostrožnosti i povlačimo tanjure, zdjele i šalice HEROISK i TALRIKA, jer mogu popucati i potencijalno izazvati opekline ukoliko je u njima vrući sadržaj. Svi naši proizvodi su ispitani u akreditiranim laboratorijima i udovoljavaju zahtjevima važećih zakona i relevantnih normi. Unatoč tome, dobili smo izvješća o pucanju proizvoda.


Foto: Screenshot

HEROISK i TALRIKA mogu se vratiti u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat novca. Dokaz o kupnji (račun) nije potreban. Za više informacija obratite se IKEA Službi za korisnike na broj 01/4455-444. IKEA se ispričava zbog neugodnosti koje bi ovo povlačenje moglo izazvati.

Komentari