IPAK NIŠTA OD PRODAJE: Mlinar neće pripasti Podravki

Facebook

Jutarnji list jutros je izašao u javnost s ekskluzivom o prodaji pekarskog carstva.

Nakon napisa u medijim oglasili su se i iz Mlinara i poručili da Mato Škojo svake godine dobiva konkretne ponude za kupnju, ali nikada se nije odlučio na prodaju. U Jutarnjem je objavljena priča da je Podravka poslala neobvezujuću ponudu za kupnju Mlinara, a kada bi se to ostvarilo oni bi postali najveći pekarski mag na ovim prostorima.

“U tom kontekstu, svake godine stižu vrlo konkretne ponude za kupnju Mlinara, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Mato Škojo.

Navodi se i da je zbog dostupnosti informacija o atraktivnim poslovnim planovima koje je uprava tvrtke koncipirala za predstojeće trogodišnje razdoblje, interes i pritisak investitora povećan i očekivan. 


“Stoga se u ovom trenutku ne možemo upuštati u medijske špekulacije o interesima onih koji Mlinar vide u svojim vlasničkim portfeljima, nego smo i dalje pojačano koncentrirani na ostvarenje planova u poslovnom razdoblju koje je pred nama”, piše u priopćenju.

Jutarnji list se prilikom objave pozvao na dobro upućene izvore iz vrha Podravke koji su kazali da je slanje ponude bilo dogovoreno sa Škojom. Napisali su i da još ništa nije finalizirano jer je za Mlinar zainteresirana i srpsko-slovenska grupacija Don Don. Naveli su da se Podravkina ponuda kreće između 400 i 500 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik. 

>>> BITKA ZA MLINAR: Pekarski kralj prodaje biznis za pola milijarde kuna?

Komentari