Imate li ovakvu perilicu? Povlače se iz prodaje jer imaju opasan kvar i mogu se zapaliti

pixabay

Pola milijuna perilica rublja u Velikoj Britaniji povučeno je s tržišta zbog potencijalnog rizika od požara, objavio je proizvođač Whirlpool.

Na čak 519.000 perilica rublja prodanih između listopada 2014. i veljače 2018. godine pronađena je tvornička greška. Točnije, kod tih uređaja otkriveno je kako dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog kojeg može doći pregrijavanja, a nerijetko i do zapaljenja, piše novac.hr.

“Kad se aktiviraju grijači u perilici, oni za sobom povlače i automatsko zaključavanje vrata. U rijetkim slučajevima, može doći do povezanog kvara gdje osigurač neće izgasiti cijeli sustav, već može doći do požara”, poručili su iz Whirlpoola. Upozoravaju i ostale europske potrošače da putem besplatne službe za korisnike uz navođenje broja modela i serijskog broja uređaja provjere ispravnost svojih perilica, ali i ostalih proizvoda.

Isto upozorenje odnosi se i na vlasnike brendova Hotpoint i Indesit koji su također u djelomičnom vlasništvu ove američke kompanije.

“Iskreno se ispričavamo zbog neugodnosti koju smo stvorili svojim potrošačima. Ulažemo sve napore kako bi uklonili sve greške”, navode u priopćenju, te dodaju kako svi kupci koji spadaju u rizičnu skupinu od siječnja iduće godine mogu zamijeniti svoje uređaje bez ikakve naknade.


Naime, ovo nije prvi opoziv uređaja Whirlpoola. Tvrtka je početkom ove godine s tržišta, zbog istih razloga povukla čak 500.000 perilica posuđa.

Komentari

loading...
-->