IDEALAN POKLON ZA DLAKAVE PRIJATELJE: Trenerica izrađuje jedinstvene igračke koje obožava svaki pas

Foto: Snuffle mat - njuškavac Facebook

Ana Odak i Ksenija Grabar iz Zagreba odlučile su se za izradu jedinstvenih predmeta koji zadovoljavaju različite potrebe njihovih kućnih ljubimaca. Riječ je o snuffle matu, odnosno njuškavcu, koji je dekica i igračka u jednom.

Trenerica pasa Ana Odak napravila je prvog njuškavca prije nekoliko godina, kada je njezina kujica Kota imala problema s probavom. Vodeći se idejom koju je vidjela na internetu, nastao je prvi njuškavac. Riječ je o igrački koja se sastoji od mnoštva platnenih traka u koje je moguće sakriti poslasticu.

Foto: Snuffle mat – njuškavac Facebook

Pas se zabavlja traženjem keksića, a njuškavac dobro dođe i za izležavanje, s obzirom da se radi od mekanih materijala kao što je flis. Osim zabave njuškavac psima predstavlja i mentalnu stimulaciju dok nastoje otkriti kako pronaći poslasticu u moru isprepletenih traka.

Foto: Snuffle mat – njuškavac Facebook

Njuškavac je osim za razbibrigu koristan i za poboljšanje raznih vještina psa. Traženjem poslastice u moru traka vježbaju svoj istančani njuh, a uče se i strpljenju. Zahvaljujući mentalnoj simulaciji nema dosade i frustracije, što znači da se pas neće zabavljati uništavanjem stvari. Njuškavac je koristan i za odvlačenje pozornosti u stresnim situacijama, kao što je za vrijeme vatrometa ili pucnjave.

Foto: Snuffle mat – njuškavac Facebook

Ani i Kseniji trebaju 24 sata za izradu jednog njuškavca. Dostupni su u raznim oblicima i bojama. Osim pasa, mogu ih koristiti i mačke. Jednostavni su za održavanje. Mogu se prati u perilici za rublje uz upotrebu zaštitne vrećice.

Foto: Snuffle mat – njuškavac Facebook

Njuškavca je moguće naručiti putem njihove Facebook stranice.


Komentari