GUMB ZA PANIKU, KONTROLA POZIVA Pametni satovi za djecu totalni su hit, istražili smo što se nudi na tržištu

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Učenici četvrtih i sedmih razreda osnovnih škola prerano su se razveselili kada su početkom školske godine na poklon dobili digitalne satove koji su se, piše Jutarnji list, počeli raspadati već prilikom prvog korištenja. Zaprimljeno je čak više od 500 reklamacija u mjesec dana. Netko je obrazovnom sustavu ”uvalio” škart robu, no pametnih satova raznih mogućnosti, performansi i dizajna na tržištu definitivno ne nedostaje. Ovim povodom, istražili smo ponudu i pokušali doznati što je trenutno najtraženije i najpoželjnije pri odabiru pametnog sata za vaše dijete.

Digitalna tehnologija odavno je postala velik dio svakodnevnice svakog člana kućanstva. Posebno su ‘na udaru’ mališani, kojima tržište sve više i više namjenjuje ‘pametne’ gadgete. Tako je ‘pametni sat’ ono što je njihovim roditeljima bio klasični sat, samo što pametni, naravno, diči znatno više funkcija. I paprenija cijena. Donosimo pregled pet trenutno najpopularnijih pametnih satova za kojima klinci i klinceze luduju.

Myki Watch

Ovaj sat daje vam informaciju o lokaciji vašeg djeteta u svakom trenutku, s mogućim odstupanjem do 10 metara. U trenutku kada dijete izađe iz sigurnosne zone, roditelji su obaviješteni. Dijete može primati pozive i pozivati samo brojeve definirane od strane roditelja. Miky Watch ima i opciju brzog biranja, a u slučaju potrebe, dijete može pritisnuti  SOS gumb, putem kojega će roditelju biti poslane koordinate i biti upućen poziv. Jednokratna cijena sata iznosi 748 kuna, a mjesečna pretplata  63 kune mjesečno.

Foto: mykifamily.com

Jet Kid Scout 

Pametni sat idealan za dijete u dobi od 5 do 10 godina. Ima imenik u kojem roditelj može dodati potrebne telefonske brojeve. Dijete će ih moći samostalno nazvati ili primati pozive od njih. GPS modul određuje lokaciju vrlo točno, doslovno do nekoliko metara. Baterija nema jako veliki kapacitet, ali dovoljno je za dva tri dana rada, čak i ako se uređaj aktivno koristi. Sat ima gumb za paniku.

Foto: Jet Kid Scout

Wochi Starks

Pametni sat trenutno vrlo popularan zbog zaslona, koji je osjetljiv na dodir, dovoljno svijetao, pa čak i na izravnom suncu možete vidjeti sve potrebne informacije. Sat ima ugrađenu kameru, a sam zaslon prekriven je neprobojnim staklom izrađenim od kompozitnih materijala. Zvučnik se nalazi u neposrednoj blizini oka kamere. Sat ima vrlo dobru zaštitu od prašine i vlage i vodootporan je do dubine od jednog metra.  Na roditeljskom telefonu, kroz koji se u uređaj spremaju telefonski brojevi, postoji posebna aplikacija za satove.

Foto: Wochi starks

Zrak Geozon

S ovim pametnih satom djeca imaju na raspolaganju moderan uređaj opremljen velikim brojem različitih funkcija, a roditelji će imati priliku u svakom trenutku kontaktirati svoje potomstvo i otkriti gdje se točno nalazi. Na popis kontakata možete dodati najviše 30 brojeva. Tijekom dana izrađuje se izvještaj o kretanju djeteta. Postavke  sata omogućuju da se ovo izvješće može slati roditeljskom pametnom telefonu jednom na sat, rjeđe ili češće, ovisno o potrebi. Kvaliteta fotografija nije previsoka, no sasvim je dovoljna da bi roditelj mogao točno shvatiti gdje je dijete i što točno radi.

Foto: Zrak Geozon

Elari FixiTime 3

Ovo je model koji je na ruskom tržištu prisutan više od dvije godine, ali je i dalje u velikoj potražnji među kupcima. Sat je dostupan u dvije boje – crnoj i ružičastoj, tako da je uređaj pogodan za stroge dečke i modne djevojke. Sklop je izvrsne kvalitete, a posebno se ovdje promatra međunarodni standard IP56. Fotografija se može podijeliti s jednim od kontakata u imeniku slanjem MMS poruke. Sama bljeskalica može se koristiti kao svjetiljka. Postoji aplikacija za ovaj sat koji će raditi na Android i iOS platformi.

Foto: Elari FixiTime

Komentari