GRAĐANI ODABRALI: Ovo su provjereno najsigurnije stranice za kupnju putem interneta

Pixabay

Iako se širom svijeta davno počelo s online naručivanjem odjeće, u Hrvatskoj taj trend jača tek u posljednje vrijeme. Ipak, još nije doživio snažan zamah kao što je slučaj u razvijenim zemljama zapada. Razlog tome najčešće leži u strahu kupaca od toga što će dobiti i hoće li uopće išta dobiti.

Kako bismo vam pomogli, izdvojili smo dvije stranice koje su provjereno pouzdane, a čemu svjedoče mnogobrojna iskustva zadovoljnih korisnika.

Asos

Za ovu stranicu mnogi su vjerojatno već čuli. Radi se o tvrtki sa sjedištem u Londonu, u čijoj ponudi se mogu naći ne samo i muška i ženska odjeća, nego i razni modni dodaci, sportska oprema i drugo. Svi sugovornici s kojima smo razgovarali imaju samo pozitivna iskustva i riječi hvale.

“Naručivanje online je jako dobra stvar, ali je problem to što nikad ne možemo biti 100 posto sigurni hoćemo li dobiti pravu stvar. Pri svakom naručivanju postoje razne opasnosti, ali ako znamo da je neka stranica stvarno pouzdana i provjerena onda mislim da si možemo priuštiti neku jako priželjkivanu stvar”, kaže maturantica Lucija Maljak koja je svoju haljinu za maturalnu večer naručila upravo putem interneta.

“Pošiljka je stigla u roku od 3 dana, a proizvod je bio kao i na slici. Materijal kao što i piše u opisu proizvoda, a veličina odgovarajuća jer na njihovoj stranici postoje mjere po kojima se lako ‘orijentirati'”, dodaje.

Lucija nije jedina maturantica koja se odlučila maturalnu haljinu potražiti online. Istu odluku donijela je i Matea Mršić.

“Samo sam jedanput naručila odjeću preko interneta, i to preko Asosa haljinu za maturalnu. Inače ne kupujem odjeću preko interneta jer imam takvu građu da moram prvo probati, ali ono što sam očekivala od haljine i dobila sam. Naručila sam broj veći pa razumijem da mi ne stoji najbolje, no materijal i kvaliteta su vrlo dobri”, prepričava svoje iskustvo zadovoljna Matea.

Preko Asosa često naručuje i Gabrijela Macukić koja kaže da se za online kupnju odlučuje u slučajevima kada ne može pronaći u trgovačkom centru ono što želi ili kada toga nema općenito u Hrvatskoj.

“Uglavnom nemam problema sa veličinom s obzirom da imaju upitnike vezane uz pronalazak odgovarajuće. Za sada su sve haljine koje sam naručivala bile napravljene od dobrog i kvalitetnog materijala i uglavnom bi dobila ono što sam očekivala tako da dosad nikad nisam mijenjala kupljeno”, kaže Gabrijela.

No, da nisu žene jedine zadovoljne korisnice, potvrđuje i mladi Duje Klisović:

“Sve je bilo super, a najviše mi se svidjela super pristupačna cijena. Naime, do te stranice došao sam preko oglasa koji mi je iskočio na nekoj od društvenih mreža. Vidio sam da imaju ogromne popuste pa sam kupio puno toga, majica, hlača, cipela”, dodajući da ga je Asos privukao i time što se može vratiti besplatno ili zamijeniti ako nešto ne odgovara”.

Fashionnova

Širok spektar asortimana nudi i internet stranica Fashonnova čija je glavna misao vodilja “olakšavamo vam da postanete svoja modna ikona”.

Jedan od velikih obožavatelja ove stranice je studentica Marija.

“S ove stranice sam naručivala više puta. Razlog zbog kojeg sam se odlučila baš za nju je taj što mi je zbog širokih bokova jako teško pronaći odjeću u hrvatskim dućanima, a ova trgovina je specijalizirana baš za djevojke s oblinama. Naravno, drže i standardne veličine. Budući da sam jako nestrpljiva, nisam mogla dočekati da mi stigne paketić. Na stranici sam pronašla i kodove za popust pa mi je odjeća uvijek bila jako povoljna. Nedavno su nudili čak 50 posto na već snižene artikle! Tko bi tome odolio? Sve što sam ikada naručila mi je stiglo u ispravnoj veličini, a kvaliteta je neupitna. Svima preporučujem njihove traperice!”, prepričala nam je ushićeno svoje iskustvo, a s njom se u potpunosti slaže i Mateja, kolegica s kojom ide na isti fakultet.

Loša iskustva korisnika

Iako su nam mnogi rekli da nisu zadovoljni s kupnjom preko Wisha i AliExpressa, 23-godišnji Karlo Kolarić dosad je imao uglavnom dobra iskustva.

“Sve što sam naručio došlo je kao i u opisu proizvoda. Čekanje nije bilo previše dugo, uglavnom držali su se rokova dostave. Samo jednom prilikom imao sam problema s dostavom. Naručivao sam all star converse patike te nisu došle. Primio sam pismo da su patike zaplijenjene na carini i da će ih uništiti. A na oglasu je pisalo da su patike orginal. Nakon toga pisao sam žalbu AliExpressu te sam nakon mjesec dana čekanja dobio povrat novaca”, kaže Karlo dodajući da bi svakom preporučio online kupnju jer je pouzdana i ima veliki izbor a i sama kvaliteta je dobra.

Ne dijele svi isto mišljenje. Tako studentica Mateja kaže “AliExpress je ista stvar kao i Wish. Možda dobiješ haljinu, a možda mačku”.

“Ja bih čak radije mačku”, našalila se njezina prijateljica Petra Vuka.

Lucija koja je imala pozitivno iskustvo s Asosom otkrila nam je da je prvi put kada se odlučila na kupnju putem interneta koristila Wish, ali tada nije bila zadovoljna.

“Narudžba uopće nije stigla do mene, a pošiljatelj se uopće nije javio zašto i zbog čega čak niti nakon mjesec i pol dana čekanja. Budući da je bilo plaćeno karticom, novci su vraćeni, ali ne puni iznos”, kaže Lucija Maljak.

“Nikad robu preko Wisha”, odlučna je Veronika Idžojtić koja kaže kako je o njima čula uglavnom loše stvari, ali zato također potvrđuje izvrsnu uslugu koju pruža Asos, putem kojeg njezina prijateljica često naručuje.

“Taj Asos je super samo mislim da nije baš jeftin”, zaključuje Veronika.

Komentari