GRAD PRODAJE 18 NEKRETNINA: Vrijede i do 800 tisuća kuna, a neuseljive su

screeshoot

Iako je kvadrat jeftiniji, svi stanovi trebaju obnovu.

Grad prodaje 18 nekretnina, stanova i kuća kojima planiraju popuniti proračun. I dok će “gradski oci” širiti budžet Zagreba, neki će u ovim nekretninama podizati obitelj iako gotovo na svakoj adresi stoji ocjena “neuseljiv”

Isplati li se?

Čak ni status neuseljivih stanova nije odvratio potencijalne kupce od obilaska gradskih nekretnina.

Kuća sa zemljištem stoji 458 tisuća kuna, a ima 351 četvorni metar što, u principu, ispada da se nudi po 170 eura za kvadrat. S obzirom na to da znamo kakvo je stanje s kvadratom u Zagrebu, mislim da cijena uopće nije loša”, kazao je Martin Dukarić za Večernji.

On je obilazio kuću u Klari, u Anićevoj ulici, a iako je svjestan da će s njom ima još puno posla, spreman je uložiti. 

“Čak i da još dvaput toliko uložimo u nju, i dalje će ispasti da smo je platili 350 eura po kvadratu“, izračunao je Dukarić, koji trenutno sa suprugom živi kao podstanar.

On je uspio pregledati i krov, zaključio je da nema oluka i da se prozori trebaju mijenjati, no sve je to “samo kozmetika”. On stanove nije gledao jer mu je san imati okućnicu, a ako postoji još tko čija je to želja, kuće mogu obići na Trešnjevci, u Mikulićima i Dubravi.

Tamo ih Grad također prodaje, a cijene su im 475 tisuća za 131 četvorni metar u Blagajskoj, 178 tisuća za 205 četvornih metara u Galovićima te 150 tisuća kuna za 110 četvornih metara u Ulici trešanja.

Stanovi su jeftiniji, li i u njih treba uložiti

Čak šest od ponuđenih stanova već koriste najmoprimci koji imaju pravo prvokupa. I njihova veličina varira, a najmanji je onaj od 7,83 četvorna metra u Ilici 203/A.

“Cijena mu je 26 tisuća kuna“, govore iz Grada.

Slijedi ga gotovo duplo veći stan u Kušlanovoj 59 od 14 četvornih metara za 30 tisuća kuna. U ponudi su i oni nešto veći. Tu je jedan od 54 kvadrata u Kranjčićevoj 12, ili onaj od 40 kvadrata u Vrapču Donjem na broju 55. Oni su i dalje jeftiniji, ali su sve bliže prosječnim cijenama kvadrata u Zagrebu.

“Prosječna cijena kvadrata u studenom za Trešnjevku iznosila je 1607 eura, a za Vrapče 1325 “, objasnili su stručnjaci s Njuškala.


Komentari