GDJE POJESTI NAJBOLJE ŠTRUKLE? Donosimo vodič zagrebačkih restorana s ponudom neodoljivih zagorskih poslastica

Foto: Bonč / Wikimedia Commons

Tko poznaje Zagreb poznaje i štruklu! Taj neodoljivi komad razvučenog tijesta, napunjen sirom, pa zapečen ili kuhan, preliven vrhnjem i jajem, ili pak slada, ukusan je u svakoj kombinaciji.

Foto: Bonč / Wikimedia Commons

Stoga donosimo vam vodič restorana u kojima si možete utažiti glad za štruklima.

La Štruk – Skalinska

U Skalinskoj ulici u samom središtu grada već sedam godina postoji mjesto u kojem se, bez obzira je li vikend ili tjedan, ljeto ili zima, traži mjesto više. Riječ je o restoranu La Štruk koji je specifičan po tome što nude samo jedno jelo; štrukle. One dolaze u slanoj ili slatkoj verziji, a nadjevi se mijenjaju sezonski.

Foto: Facebook La Štruk

A ovdje možete pročitati što kažu o svom uspjehu vlasnici La Štuka, jedan profesor tjelesnog odgoja, profesor jedrenja i inženjer strojarstva.

Okrugljak – Mlinovi

Okrugljak je jedan od kultnih restorana koji od svojih samih početaka definiraju zagrebačku gastro scenu.

Njihovi legendarni kuhani i zapečeni zagorski štrukli već godinama drže kvalitetu i jedinstvenost okusa, a odnedavno se na zagrebačkim Mlinovima mogu kupiti zapakirani štrukli, rađeni po originalnoj recepturi.

Foto: okrugljak.hr

Kuhane ili pečene štrukle u Okruglajku ćete platiti 80 kuna.

Vinodol – Teslina

Restoran je smješten u Teslinoj 10, u samom srcu Donjeg grada, okružen ugodnim zelenilom naše vanjske terase i toplim interijerom.

Foto: Wikimedia Commons

Za zagorske štrukle zapečene sa slatkim vrhnjem ili sotirani na maslacu s krušnim mrvicama u vinu morat ćete izdvojiti 58,00 kuna.

Lanterna na Dolcu

Od početka su dvojica braće Tomislav i Ivan imali isti cilj – u centru grada ponuditi tradicionalna zagrebačka jela po pristupačnim cijenama i ugodnu obiteljsku atmosferu.

Svako jutro namirnice nabavljaju od kumica s Dolca i zato garantiraju da je svaki sastojak jela svjež.

Foto: TZ Grada Zagreba

Za Lanterna štrukle, koje su punjene svježim sirom i zapečene u umaku od vrhnja, meda i borovnica izdvojit ćete 45 kuna.


Komentari