Gdje, kad i po kojoj cijeni možete kupiti božićno drvce?

Zagrepčani otkrili kada raskićuju drvce (FOTO: Pexels)

Umjetna, ili ona “prava”, visoka, niska, jela ili smreka u teglici ili bez nje. Božićna drvca svih mogućih veličina, gustoće, nijansi zelene boje i oblika uskoro će preplaviti zagrebačke ulice i tržnice, a što se barem javnih gradskih lokacija tiče, prodaja će početi 18. prosinca te trajati do Badnjaka, odnosno 24. prosinca.

Božićne jelke moći će se pronaći ukupno na 133 prodajna mjesta u 48 lokacija i to na tržnicama Jarun, Gajnice, Britanski trg, Kustošija i Dubec, kao i nizu lokacija na pločnicima ulica. Neke od najpopularnijih lokacija su Heinzelova južno od Kvaternikovog trga, parkialište kod tramvajskog okretišta na Borongaju, kod tržnice Dubrava u Koledinečkoj, u Ozaljskoj kod Remize, Vrapčanska pokraj doma zdravlja. Od 133 prodajnih mjesta, 30 ih je rezervirano isključivo za individualne prodavače drveća, a dva mjesta na lokaciji Talovčeva-Trg Franje Tuđmana rezervirana su samo za hrvatske branitelje. Oni kojima se ne da čekati do 18. prosinca mogu svoje drvce potražiti i ovih dana na internetskim oglašivačima, a mogu se pronaći prvenstveno oni umjetni. Za sezonu su se počeli pripremati i rasadnici, poput Marija Beraneka iz Svete Klare koji je rezervacije već počeo uzimati, a prodaje i drvca u teglama.

– Službeno s prodajom počinjemo 11. prosinca. Ove godine malo dižemo cijene, za 10 posto, pa će metar dužni smreke biti 90, a nordijska jela 100 kuna – kaže M. Beranek. Debelo u pripremama je i Ivan Pokupec iz Pojatnog kraj Zaprešić, a dodaje da je već prodao velik broj drvca u teglama, piše Večernji.

– Nordijske jele, cijele, koštaju oko 250 kuna, smreka je između 80 i 100 kuna za cijelo stablo, a srebrna smreka između 150 i 180 kuna. S prodajom službeno počinjemo 10. prosinca – kaže Pokupec.


Komentari