(FOTO) ZAVIRITE U BUDUĆU MEKU ZA KOSU! Priznati zagrebački frizer na novoj lokaciji, poznat kao predvodnik trendova

Foto: John Pavlish/Bojan Zibar

Prostor veličine 170 kvadratnih metara u Hondlovoj 2C, nedaleko od parka Maksimir, prekrasan je, fluidan, otvoren, i novi dom poznatog zagrebačkog frizerskog salona Franić.

Dugoočekivana selidba je kruna desetogodišnjeg frizerskog rada Zvonimira Franića, koji je u Hrvatskoj zapamćen kao predvodnik trendova za njegu i stiliziranje kose te kao uspješni poduzetnik mlađe generacije.

Zvonimir Franić, foto: John Pavlish

Estetika novog salona privlači pažnju, a ističe se oblikovanje limitiranom paletom materijala koje uključuje staklo, keramiku i metal s pomno biranim detaljima, kako bi prostor bio što fotogeničniji.

Zanimljivo, prostor se u potpunosti može sagledati iz svake točke pomoću velikih ogledala koja se ritmično izmjenjuju u prostoru na grafički naglašenoj podlozi.

Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar

To dovodi do igre refleksija, a salonu daje dinamičan i atraktivan izgled. Volumeni i pregradi ne dotiču strop, čime je zadržana povezanost i cjelovitost prostora.

Dizajn koji ostavlja bez daha, djelo je arhitekata Ane Brebrić i Borisa Labaša, udruženih u arhitektonski studio kvadratB.

Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar

Pri svojem radu, trudili su se, ističu, da salon bude formiran oko promenade kao centralne osi, a nova lokacija zasigurno će biti nova zagrebačka meka za kosu u kojoj će Franićevi klijenti uživati dok će se za njihovu kosu brinuti vješte frizerske ruke.


Komentari