(FOTO) Zagrepčani ne prestaju s pustošenjem polica: Trgovine zatrpane gužvama!

FOTO: Zagreb.info

”Bit će dovoljno svega pa bi željeli uputiti građanima poruku da nema razloga za paniku i odlaske u masovne shoppinge. Želimo da sustav normalno funkcionira. Građani će dobiti sve potrebno na vrijeme i kontinuirano. Što se ekonomskih mjera tiče fokusirat ćemo se na radna mjesta, da mali i srednji poduzetnici ne dolaze u situaciju nelikvidnosti kada ne mogu isplatiti plaće svojim zaposlenima. Mi ćemo bez ikakvih dilema odgoditi plaćanje poreza na dohodak, na dobit i plaćanje doprinosa”, rekao je premijer na jučerašnjoj konferenciji za novinare povodom širenja zaraze koronavirusa.

Pa ipak, iako su s vrha države stigle upute da nema potrebe za pretjeranom kupnjom, građani Zagreba time se ne zamaraju. Panika se ubrzo počela širiti, a mi smo prošetali trgovačkim lancima koji su posljednjih dana primjetili značajne gužve.

Konzum na Voltinom u večernjim satima gotovo je poluprazan, a brašna i suncokretova ulja nema ni u tragovima. Najviše se kupuje hrana koja se neće uskoro pokvariti poput one konzervirane, ali i voće i povrće.

Slična situacija danas se mogla zateći u Intersparu u Arena centru. Na vrhu liste najprodavanijih nalaze se i higijenske potrepštine kao i wc papir.

Na obje lokacije su nam zaposlenici rekli kako vremena za predah jednostavno nemaju. Velike gužve stvaraju se na blagajnama, a u Konzumu su poduzeli i određene mjere.

Naime, na svakoj od blagajni nalazi se dezinfekcijsko sredstvo s kojim se brišu trake nakon nekoliko kupaca.


Komentari