(FOTO) Poduzetni zagrebački bračni par: Usudili se pokrenuti genijalan posao

FOTO: Privatna arhiva

Vanja i Marko Tolić primjer su kako je ponekad potrebno riskirati kako bi bio uspješan.

Danas je teško pokrenuti nešto novo u zemlji koja nije prijateljski nastrojena prema poduzetništvu. Ipak, mladi zagrebački par Vanja i Marko Tolić usudio se pokrenuti nešto svoje. U njihovu ideju uloženo je puno vremena, dodatne edukacije a posebno hrabrosti.

Naime, ovaj je mladi bračni par pokrenuo liniju dječje odjeće od udobnog organskog pamuka a svaki njihov dizajn ima svoju priču. Vanja Tolić je magistra prava koja je radila u odvjetničkom uredu te je težila za uspjehom u karijeri. Marko Tolić je magistar ekonomije koji je od početka svoje karijere bio poduzetnik i radio je na mnogim projektima u struci.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Ipak, njihov je život promijelnilo rođenje kćeri Laure, te su shvatili kako žele više vremena uložiti u svoju obitelj:

‘Nismo provodili mnogo vremena skupa zbog dugih prekovremenih sati na poslu. Kada se rodila naša mala čupava Laura, preokrenula je naš svijet naglavačke i počeli smo razmišljati o pravim životnim vrijednostima te smo se usudili pokrenuti posao koji istinski volimo i koji možemo raditi skupa kao obitelj.

Dvije godine smo se educirali o dizajnu i pohađali razne tečajeve kako bi bili kompetentni za posao koji želimo raditi, a to je crtanje, dizajniranje i stvaranje.’

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Tako je nastao Looly BooDječje pidžame i kombinezoni sa simpatičnim likovima – Poopersima.

Looly Boo je brand s karakterom, komedijom i mnoštvom emocija. Svaki komad odjeće priča priču o bebama i njihovim pustolovinama odrastanja. Bebe predstavljaju naši slatki likovi Poopersi, a njih je zajednički osmislio ovaj simpatični bračni par: one smiješne, naravno tata Marko, dok Pooperse iz kojih zvire puno ljubavi, je osmislila mama Vanja.

‘Za sada smo predstavili 3 lika, no mnogi još slijede. Život s bebom je neprocjenjiv stoga smo odlučili zadržati dio tih trenutaka na odjeći. Sve ilustracije, animacije i tekstovi su naša autorska djela.’, rekli su nam Marko i Vanja.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Marko i Vanja su nam objasnili kako se radi o vrlo kvalitetnom proizvodu:

‘S obzirom da Looly Boo stavlja djecu uvijek na prvo mjesto, naši proizvodi su izrađeni od iznimno kvalitetnog, udobnog organskog pamuka koji sadrži svjetski poznati GOTS certifikat. Zbog toga je naša odjeća nježna za bebinu kožu, zdrava, iznimno mekana i trajna tako da naši istraživači mogu sigurno otkrivati svijet.’

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

‘Vjerujemo u etično poslovanje te osim što je naš pamuk podvrgnut strogim ekološkim kontrolama, što uključuje zabranu GMO sjemena, zaštitu osjetljive bebine kože od pesticida, teških metala i štetnih kemikalija, naši drukeri ne sadrže štetni nikal, a tisak radimo na vodenoj bazi.

Uz navedeno, štitimo socijalna prava radnika u proizvodnji te se strogo protivimo radu djece, pretjeranom prekovremenom radu i neadekvatnom plaćanju radnika, a koji su česti u istočnim zemljama gdje većina brandova proizvodi odjeću. Zato mi proizvodimo u Hrvatskoj, a čime i činimo male korake ka oživljavanju hrvatske tekstilne industrije i domaće proizvodnje.‘, objasnili su nam.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

S prodajom su započeli sredinom rujna, a kako kažu, zadovoljni su odazivom kupaca.

‘Divno je raditi posao koji voliš i biti sam svoj šef. Kada radimo imamo osjećaj kao da gledamo neki zabavan film. Ali naravno i poduzetništvo nosi svoje nedostatke, nema te sigurnosti koje čovjek ima u velikom sustavu, moraš sam zaraditi za plaću i doprinose u poslu koji je tek pokrenut, a to je teško. Osobito jer je naša etična proizvodnja iznimno skupa.’, rekli su nam.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Marko je imao već dugogodišnje iskustvo u poduzetništvu i Vanja ističe kako je najbolji mogući savjet dobila upravo od njega, a to je: nemoj se previše uzbuđivati kada čuješ dobru vijest niti nemoj se previše rastužiti kada čuješ lošu, u poduzetništvu je svakodnevna pojava da si jedan dan gore, a drugi dolje.[/box]

Ove preslatke dječje komade za sada možete naručiti na njihovoj Facebook stranici Looly Boo ili putem e-maila: [email protected]., a cijene se kreću od 130 do 190 kn.


Komentari