(FOTO) Nogometaši Futsal Dinama konobarili u humanitarne svrhe: pogledajte kako su se snašli

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U srijedu 25. travnja u zagrebačkom kafiću Harat’s Pub prvotimci Futsal Dinama organizirali su skupljanje novaca za udrugu Up2date, organizatora kampa za slijepe i slabovidne osobe ICC Croatia 2018 u Zadru, i to – konobarenjem.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

S tacnama i točionikom u rukama posluživali su goste u poznatom pubu, a sav prihod od prodanih piva ide za spomenutu udrugu.

Igrač Futsal Dinama Davor Kanjuh istaknuo je kako se igrači uvijek rado odazivaju svim humanitarnim akcijama i rado pomažu, a posebno im je drago što će ovom akcijom pomoći slijepim i slabovidnim osobama.

“Neki od nas su znali već konobariti, a neki su tek učili, ali obzirom da nismo prolili niti jedno pivo, možemo reći da nam je išlo dobro”, našalio se Davor.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Navijači i igrači tako su se podružili uoči zadnjeg kola prvenstva prije doigravanja u petak u 20 sati. Predsjednik kluba Matija Đulvat najavio je i zanimljiv turnir koji Futsal Dinamo organizira s udrugom Up2date idućeg vikenda na Jarunu.

Riječ je o turniru u golbolu, paraolimpijskom sportu, a Đulvat je sve zainteresirane pozvao da im se pridruže.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Anamarija Belc, project manager udruge Up2date, izrazila je veliko zadovoljstvo suradnjom sa Futsal Dinamom.

“Jako mi je drago što su Centar Up2date i Futsal Dinamo ostvarili uspješnu suradnju kroz prikupljanje financijskih sredstava za međunarodni ICC kamp za mlade oštećenog vida koji će se po prvi puta održati u Hrvatskoj. Kamp postoji već 25 godina, održava se svake godine u drugoj zemlji, okupi oko 150 sudionika, mladih oštećenog vida, stručnjaka koji se bave njihovim obrazovanjem i zapošljavanjem te volontera. Mladi tijekom 10 dana kampa sudjeluju na 40-ak radionica gdje razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine da bi se osamostalili i pripremili za normalan život u zajednici”, istaknula je Belc

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Futsal Dinamo drugi je u prvenstvu Hrvatske s jednakim brojem bodova kao i prvi Split Tommy. U petak u 20 sati u Domu sportova igra derbi utakmicu protiv trećeplasirane momčadi Makarska Novo Vrijeme.


Komentari