(FOTO) Fascinante kreacije zagrebačke zlatarnice koja već desetljećima tradicionalno prenosi znanja ručne izrade nakita

Fotograf: Jasen Čeko

Tik uz Katedralu, na adresi Bakačeva ulica 11 nalazi se lokal u kojem je izložena kolekcija nakita i predmeta od zlata i srebra zlatarnice Rodić. Radi se o zlatarnici koja već desetljećima tradicionalno prenosi znanja ručne izrade nakita s generacije na generaciju.

Obiteljski biznis nosi svoje prednosti i nedostatke. Miješanje privatnog i poslovnog bez jasno utvrđenog radnog vremena definitivno je najveći nedostatak, no s druge strane dana nam je prekrasna platforma za potpunu slobodu u idejama i radu. Od načine izrade, do dizajna, pa sve do vođenja cjelokupnog biznisa – uzima se svaki prijedlog u obzir, a sve s jednim ciljem: održavanje i nadograđivanje tradicijskog obiteljskog znanja i finalno plasman obećanog kvalitetnog proizvoda“, objašnjava Tomislav Rodić koji je odlučio svoju karijeru graditi u obiteljskom biznisu.

Osim klasičnog nakita od zlata i srebra, zlatarnica Rodić oduševila je kolekcijom nakita koje je inspiriralo tradicionalno hrvatsko nasljeđe. Tako se u njihovoj ponudi mogu naći ‘Konavoske’, poznate naušnice kakve su se nosile u Konavlima kod Dubrovnika, naušnice ‘Moričići’ – simbol grada Rijeke ili pak ‘Botuni’, originalno iz Šibenika. Pogledajte fotografije prekrasnog nakita i možda uočite nešto što bi Vam se svidjelo ili je možda idealan poklon za dragu Vam osobu.

Osim maloprodajom nakita, zlatarnice Rodić poznate su po stručnoj ručnoj izradi predmeta za sada već veliku i konkretnu klijentelu. Prvenstveno se tu radi o Crkvama, koje od zlatarnice Rodić naručuju popravke ili pak izradu relikvijama. No također, mnogo je poslova poput graviranja, izrade predmeta ili nakita po narudžbi i sl.

Fotograf: Jasen Čeko

Često se dogodi da netko vidi određeni nakit na Pinterestu ili negdje na nekoj fotografiji, te bi volio ‘baš takav – ali bez ovog dijela’ ili pak ‘baš ovakav ali s ugraviranim datumom rođenja’.’ Tu nastupamo mi, gdje pronalazimo sredinu između naših mogućnosti i želja kupca“, objašnjava Tomislav Rodić.

Iako je naša percepcija da se glavni dio odvija u prodavaonicama u Bakačevoj i Jurišićevoj, to zapravo nije tako. Vodimo vam u radionicu zlatarnice, početne i završne točke svake ideje i provedbe.

Pogledajte kako izgledaju procesi izrade nakita i predmeta od zlata i srebra, te cjelokupna atmosfera ove kreativne obiteljske radione koja stoji u pozadini blještavih izloga u centru grada Zagreba.

Fotograf: Jasen Čeko

Proizvode zlatarnice možete naći na spomenutoj adresi Bakačeva 11 ili pak u Jurišićevoj 10. Također, ako imate zamisao prekrasnog poklona, burme ili pak nakita koji dugo priželjkujete a nigdje nema baš takvog – javite se mailom [email protected] ili telefonom 014814936 s upitom. Opcije su neograničene!

Fotograf: Jasen Čeko

Zagreb.info i zlatarnica Rodić vas daruju!

U suradnji sa zlatarnicom Rodić darujemo Vam ove biserne naušnice – srebro sa slatkovodnim biserima – ručni rad zlatarnice Rodić. Bilo da ih želite za sebe ili ih pokloniti dragoj osobi, ovo je svakako predivan dar! Elegantne su, decentne i nenametljive, i mogu se kombinirati sa gotovo svakim stilom.

Lajkajte i podijelite objavu javno na našoj Facebook stranici, a u komentaru ispod članka (ne na Facebooku) odgovorite na sljedeće pitanje: “Po čemu su, osim maloprodaje nakita, poznate zlatarnice Rodić?”

Dobitnike ćemo objaviti 12. ožujka putem stranice random.org. Sretno!


Komentari