(FOTO) Donosimo najzagrebačkiji brend s motivima grada! Ljubav prema Zagrebu iskažite cool odjećom

Foto: Ana Korenić

Ako ljubav prema Zagrebu želite iskazati cool odjevnim predmetom, onda svakako trebate posjetiti Zagreb Social Club.

Riječ je o brendu koji se pojavio na hrvatskom modnom tržištu 2017. godine, s promišljenom vizijom, a to je da je streetwear bez kulture samo moda. Za ovaj brend vi niste samo kupac, nego i član. Također, Zagreb SC promiče stvaranje kreativne urbane zajednice. Radionice u kojima kreativci imaju prilike napraviti personalizirane odjevne predmete također su dio ovoga zanimljivog brenda.

Kako je sve započelo, te koji su planovi za budućnost, u razgovoru za Zagreb.info otkrio nam je osnivač Zagreb Social Cluba, Mirza Mulabegović.

“Brend je nastao s ciljem da osoba koja posjeti Zagreb ima suvenir koji može nositi bilo gdje, a ne samo nedjeljom za roštilj. Kreirali smo proizvode koji su porijeklom hrvatski, kvalitetni i oku zanimljivi. Kada smo stvorili osnovu za brend, odlučili smo to proširiti i na događaje, kao i organiziranje humanitarnih akcija”, objašnjava nam Mirza.

Foto: Ana Korenić

Trenutno u prodaji imaju majice, jakne i modne dodatke poput torbi i bedževa. Prepoznatljivi logo glavna je karakteristika ovoga brenda na svim odjevnim predmetima.

Foto: Ana Korenić

“Htio sam da logo ne bude običan natpis na majici, već nešto posebno što će zaintrigirati ljude koje vide majicu na osobama koje ju nose. Gornji dio grba je reinterpretacija grba grada, a donji dio srce kojim se iskazuje ljubav prema gradu“, kaže Mirza.

Foto: Ana Korenić

Ovisno o događajima na kojima brend sudjeluje, logotip se prilagođava situaciji.

“Logotip se na odjeći brenda modulira prema potrebama. Primjerice kada radimo određena događanja, dodaje se prigodna oznaka. Ako radimo na glazbenom događanju, uz klasični logo nalazit će se i gramofonska ploča”, objašnjava osnivač ZSC-a.

Upitali smo ga i što planira u bliskoj budućnosti, a ljubitelje vintage komada ova će vijest ugodno iznenaditi.

“Ovaj vikend u prodaju puštamo vintage liniju odjeće. Radi se o kolekciji u kojoj vintage komadima dajemo potpuno novi i osvježen duh, a poanta cijele linije jest da ljude educiramo o održivosti te da pametnije kupuju. U planu imamo projekt koji se bavi održivom modom, u kojoj ćemo skupljati robu koja će ići na reciklažu te će se ponovno prodavati ili reciklirati u neke druge svrhe”, otkrio nam je Mirza.

Foto: Ana Korenić

Inače, Zagreb Social Club možete pronaći na adresi Smičiklasova 22, a prostor je otvoren od 12 do 18 sati. Mirza je jedinstveni showroom zanimljiva interijera otvorio prije pola godine, a tko god ga je posjetio nije ostao ravnodušan.

“Pojavio se jedan vrlo zanimljiv trend, a to je da ljudi kupuju online, a odjeću dođu pokupiti u naš showroom jer im je prostor primamljiv i zanima ih kako to izgleda iznutra, a žele i osjetiti atmosferu”, kaže Mirza i dodaje da usprkos pandemiji turisti koji su nekad posjetili Zagreb, kao i dijaspora, rado kupuju online.

Foto: Ana Korenić

“Imamo i inozemne kupce, a to su većinom turisti kojima je Zagreb ostao u lijepom sjećanju, a nisu kupili suvenir koji će ih podsjećati na vrijeme provedeno u našem glavnom gradu. Oni kupuju online i reakcije su poprilično zadovoljavajuće zbog posebnosti i ljepote našeg loga”, objašnjava.

“Izrazito smo zadovoljni jer smo otkrili jedno tržište koje još nitko nije dotaknuo. Drago mi je što su vrijednosti ovog brenda prepoznali i Zagrepčani, a ne samo turisti. Cijene to što je odjeća rađena u Hrvatskoj i od kvalitetnih materijala. Nakon ovih silnih potresa i pandemije, ljubav prema gradu je proporcionalno narasla te im je drago da mogu nešto nositi povodom toga”, zaključio je Mirza.


Komentari