(FOTO) Designer Outlet Croatia: Otvorenje nove shopping meke u Zagrebu

Svečanim presijecanjem ružičaste vrpce, proslavljeno je nestrpljivo iščekivano otvorenje novog premium outleta u Hrvatskoj, Designer Outleta Croatia. Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici investitora, upravitelja i vlasti, kao i poznata pjevačica Severina.

Designer Outlet Croatia obuhvaća 15.000 metara kvadratnih površine za najam i zajednički je poduhvat tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG, koji su uložili 33 milijuna eura u njegovu prvu fazu gradnje. Otvaranjem novog outleta, smještenog nasuprot robne kuće IKEA Zagreb, u Trgovačkoj zoni Rugvica, stvoreno je 400 novih radnih mjesta. Druga faza planira se u nadolazećim godinama i povećat će centar na veličinu od 25.000 metara kvadratnih s oko 150 trgovina.

U centru se može pronaći više od 100 međunarodnih modnih i lifestyle brandova koji uključuju Armani Exchange, Superdry, Guess, Gant, Adidas, Under Armour i još neka velika imena kao što su Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Calvin Klein, a koja će se pojaviti u narednim mjesecima – po 30 – 70 % nižim cijenama, cijele godine. U centru se može pronaći i hrvatski dizajn poput Xenia Designa i Hippy Gardena. Za kulinarske užitke i okrepu pobrinut će se Mlinar, Leggiero, Greenbar i Ali Kebaba.

“Designer Outlet Croatia jedinstveni je projekt i uistinu smo ponosni što smo danas otvorili više od 50 trgovina. Postigli smo stopu popunjenosti od 70 %, a do studenoga će narasti na 85 %, što jasno pokazuje potrebu za ovim projektom i njegovu kvalitetu. Uz planiranu drugu fazu gradnje centra te dodatnu maloprodaju, ulaganja će narasti na 88 milijuna eura. U sklopu outleta, od sada djeluje i mala tržnica, uglavnom s proizvodima poljoprivrednika iz okolice Rugvice što će, vjerujemo, dati dodatan poticaj razvoju lokalne zajednice”, istaknuo je Branko Mihajlov, direktor tvrtke Designer Outlet Croatia.

“Designer Outlet Croatia drugačiji je koncept maloprodaje u Hrvatskoj. Trenutno samo veliki gradovi i važna turistička središta imaju outlet centre koji privlače posjetitelje iz udaljenijih krajeva. Zajedno s našim zakupcima i tvrtkom IKEA stremimo postati omiljena destinacija za kupovinu u jugoistočnoj Europi, na sjecištu Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Želio bih spomenuti da ćemo u Hrvatsku donijeti europske standarde outleta i tako ispuniti očekivanja naših kupaca te ponuditi jedinstveno iskustvo kupovine u outletu”, rekao je Thomas Reichenauer, direktor tvrtke ROS Retail Outlet Shopping.

Uz komercijalnu ponudu, Designer Outlet Croatia nudi mnoštvo korisničkih usluga kao što su informacije o centru, dječje aute, besplatan Wi-Fi, poklon bonove, punjače za mobitele, prostorije za bebe, mjenjačnicu, zone za opuštanje, terase i igralište koje se planira u budućnosti. Za lakši pristup, usluge također uključuju i 2.500 slobodnih parkirnih mjesta te povezanost javnim prijevozom s robnom kućom IKEA.

Designer Outlet Croatia jedan je od prvih maloprodajnih objekata u Hrvatskoj s međunarodnim certifikatom za zelenu gradnju BREEAM. Projekt tako uključuje brojne elemente održivosti, među kojima su korištenje geotermalne energije, LED rasvjeta, solarni paneli na krovu, prikupljanje kišnice i njeno ponovno korištenje za navodnjavanje i ispiranje površina te punionica za električna vozila.

Arhitektura nove destinacije za kupovinu inspirirana je hrvatskim regijama. Posjetitelji mogu tako pronaći repliku dubrovačkog gradskog tornja, doživjeti šetnju dalmatinskim kalama te naići na kulu Lotrščak ili samo uživati u pogledu na veselo obojane fasade koje oponašaju zagrebačku arhitekturu.

Svečanom otvorenju Designer Outleta Croatia, koje je započelo konferencijom za medije, nazočili su i Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u ulozi izaslanice premijera Republike Hrvatske, Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik Općine Rugvica, Mato Čičak. Pridružili su im se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Turističke zajednice grada Zagreba kao i predstavnici investitora, Sylvie Mutschler, direktorica švicarskog Mutschler Outlet Holding AG i Vladislav Lalić, direktor tvrtke IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Europi.

Zbog otvorenja će Designer Outlet Croatia od 22. do 24. lipnja raditi od 10 do 22 sata.


Komentari