EVO KAKO ONLINE SHOPOVI VARAJU! Brdo pozitivnih recenzija ne mora značiti baš ništa, ne dajte da vas preveslaju!

Prilikom kupovine na internetu uvijek je preporučljivo najprije pogledati recenzije. Ipak, nova istraživanja pokazuju da se recenzijama ne može uvijek vjerovati. Britanska udruga potrošača Which? otkrila je deset internetskih stranica koje nude usluge ocjenjivanja proizvoda na Amazon Marketplaceu, kršeći time odredbe kompanije.

Amazon je u 2020. godini ostvario rekordan prihod od 386 milijardi dolara, lako objašnjiv epidemijom koronavirusa i porastom internetske kupovine. Ljudi zatvoreni u kuće okrenuli su se online prodavačima i počeli nabavljati sve “od igle do lokomotive”. Kako bi potaknuli ljude na kupnju, neki prodavači odlučili su platiti recenzije kako bi povećali vjerojatnost da će netko kupiti njihov proizvod.

Britanska udruga potrošača Which? otkrila je deset internetskih stranica koje nude usluge ocjenjivanja proizvoda na Amazon Marketplaceu. Tijekom istraživanja saznali su da je pet kompanija pod svojim okriljem imalo više od 700 tisuća “recenzenata” koji su za pisanje recenzija dobivali malu novčanu naknadu u iznosu do 10 funti (oko 87 kuna) ili besplatne proizvode.

Stranice na prodaju nude “pakete” lažnih recenzija u raznim veličinama. Za manje “pakete” trgovci trebaju izdvojiti 15 funti (oko 130 kuna), a za veće koji uključuju do tisuću recenzija iskeširat će 8 tisuća funti (70 tisuća kuna).

Posebno je zabrinjavajuće što je jedna od stranica nudila prodaju osobnih podataka i informacija s društvenih mreža plaćenim recenzentima. Jedna od kompanija koja nudi svoje usluge je AMZTigers, smještena u Njemačkoj, koja tvrdi da pomaže prodavačima da ostvare maksimalni profit, prenosi Which.

Amazon tvrdi da redovito briše takve recenzije i suspendira korisničke račune s kojih one dolaze, ali priznaju da se sami ne mogu uhvatiti u koštac s brojnim prevarantima, već predlažu da se veće ovlasti da regulatorima kao što je CMA.


Komentari