Dobre vijesti za Zagrepčane: Evo koje tržnice počinju s radom

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Temeljem Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, tržnice u Zagrebu će raditi od 8 do 13 sati

Tržnice koje ponovno počinju s radom su: Dolac, Utrina, Jarun, Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić, Špansko, Volovčica, Dubec, Trnsko, Botinec, Vrapče, Sesvete, Kustošija te DRIVE-IN tržnica na adresi Slavonska avenija 50A.

Do sada je na svim lokacijama omogućena prodaja iz zatvorenih objekata (prodavaonica i kioska). Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su drvene obrtničke kućice iz kojih će OPG-ovi prodavati poljoprivredne proizvode, a omogućena je prodaja i mliječnih proizvoda. 

Na svoje dolaze i ljubitelji ribe jer s radom počinju i ribarnice na Dolcu, Trešnjevci i ribarnica Utrina.

Postojeći pultovi za prodaju ribe su ograđeni pregradama, odnosno zaštitom od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.


Zelena tržnica idealan je prostor za drive – in prodavaonicu, kupci mogu naručiti proizvode iz svojih automobila i platiti, a sve sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite sa naglaskom na što manji socijalni kontakt.  

Pored općih mjera i uputa koje propisuje HZJZ dodatno je potrebno:

  • OSIGURATI POSTAVLJANJE JASNIH UPUTA NA SVIM ULAZIMA I VIDLJIVIM MJESTIMA
  • STROGO PRIDRŽAVANJE MJERA UDALJENOSTI IZMEĐU OSOBA
  • OSIGURANJE PUNKTOVA ZA DEZINFEKCIJU RUKU DJELATNIKA, ZAKUPACA I KUPACA 
  • NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI ZA LICE DJELATNIKA I ZAKUPACA
  • MJERE POJAČANE HIGIJENE I SVAKODNEVNOG ČIŠĆENJA SVIH PROSTORA

Komentari