Deset novih dobavljača voća i povrća u Lidlu

commons.wikimedia.org

Trgovački lanac Lidl u svoju je ponudu uvrstio proizvode deset hrvatskih dobavljača voća i povrća u sklopu projekta “Okusi svoj zavičaj”, izvijestili su u srijedu iz tog trgovačkog lanca.

Tijekom idućeg razdoblja bit će uvršteni i proizvodi preostalih šest dobavljača odabranih na Lidlovom natječaju raspisanom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom krajem 2016., navodi se u priopćenju.

Projektom “Okusi svoj zavičaj” Lidl želi dodatno podržati domaća poljoprivredna gospodarstva te proširiti ponudu svježeg domaćeg voća i povrća.

Proizvode 16 odabranih domaćih proizvođača Lidl je uvrstio u stalnu ponudu kroz brend “Okusi svoj zavičaj”, a proizvodi prvih 10 proizvođača već su u Lidlovom asortimanu.

Na Lidlovim se policama tako mogu pronaći kupus, kelj, cvjetača, krumpir, brokula, paprika, tikvice, kukuruz, celer, trešnje, maline, kupine, borovnice i razno drugo voće i povrće iz Hrvatske.

Od proizvođača voća, tu je PZ Malina Oršić iz Orešja pored Svete Nedjelje koje se bavi uzgojem i proizvodnjom malina, kupina, trešanja, jagoda, ribizla i borovnica, zatim Frutas iz Ravnih kotara koji se bavi uzgojem i prodajom trešanja.

Jedan od domaćih dobavljača voća je i PG Sršen koji se bavi proizvodnjom mandarina u dolini Neretve.

Kada je o povrću riječ, tu su OPG Čajkulić Ana Marija iz Sedlarice pored Pitomače, obrt Povrće Pula, OPG Darko Radović, zatim Orius iz Zagreba, Agro Šišan, PZ Marina i Stoičev.

Iz Lidla podsjećaju da su sa HGK pokrenuli projekt “Okusi svoj zavičaj” čiji je cilj okupiti lokalne, domaće proizvođače voća i povrća i omogućiti im prodaju u Lidlu.

Natječaj je trajao više od mjesec dana, a prijaviti su se mogla obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ostali organizacijski oblici poljoprivrednika te proizvođačke organizacije.

Lidlov stručni tim analizirao je nekoliko stotina prijava, a odabrano je 16 dobavljača.


Komentari