Dašak Afrike na Trešnjevci: Pletenice i unikatne frizure koje morate isprobati

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Na Trešnjevci se smjestio jedan sasvim neobičan i autentičan frizerski salon, gdje ćete sigurno otići ako želite da vaša frizura bude pravi unikat. Zizi studio kojeg je osnovala Ewomazino Margić (39), prvi je studio za afričko uljepšavanje u Hrvatskoj.

Pored standardnih usluga šišanja, manikure, pedikure i ostalih kozmetičkih usluga, u ovome salonu imate priliku dobiti pravu afričku frizuru, pletenice kao i afričke preparate za kosu. Vlasnica salona, Ewomazino u Hrvatsku je došla prije desestak godina s time da je većinu vremena provela s mužem u Rijeci. Ove godine doselila se u Zagreb, a salon je otvorila ovaj tjedan. Shvativši da nema ništa slično u Hrvatskoj, Ewomazino, poznatija kao Zizi, otvorila je studio specijaliziran za afričke pletenice za koje je prava ekspertica. Ona je u 15 godina svladala apsolutno sve tehnike pletenja, što joj je i najdraži posao.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Pletenice mogu biti raznih boja i dužina, a isto tako postoje i razne tehnike pletenja. Najdugotrajniji dio koji zahtjeva i najviše spretnosti jest kada se u pletenje uključe i ekstenzije.

“Pletenice se nose nekoliko mjeseci, odnosno dok ne izraste prirodna kosa, a potom se rade nove. Barem je tako u Africi. Hrvatice najčešće pletenice biraju u ljeto jer su zahvalna i jednostavna frizura koja ne zahtijeva previše brige, rjeđe se pere, a pozitivno je što je zaštićena od vanjskih utjecaja i oštećenja poput peglanja, feniranja, bojenja i sl. Otplitanje traje također nekoliko sati, a najbolje da to također radi profesionalac jer on raščešljava i njeguje svaki pramen. Cijena ovisi o dužini kose”, otkrila je Tizi za 24 sata.

Ako ne volite dugo sjedenje u salonu, možete naručiti periku koje, kao i druge proizvode, Zizi nabavlja iz Afrike kako bi sve bilo autentično. Veliki fokus je na kvaliteti, te vlasnica salona smatra da joj se upravo zbog toga, kao i njenih vještih ruku klijentice rado vraćaju. Kada su u pitanju nokti, Zizi kaže da je Hrvaticama i afričkim ženama zajednička ljubav prema raznim bojama i uzorcima.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iako joj je hrvatska birokracija stvorila brojne probleme, strpljivost je vrlina koju Ewomazino itekako ima, zahvaljujući potpori obitelji i prijatelja uspjela je ostvariti svoj životni san. Dosad je proputovala većinu zemlje, istaknuvši Plitvice i Dubrovnik kao izuzetna mjesta. U razgovoru za 24 sata otkrila je i da se veseli budućnosti, te da joj je želja stvoriti obiteljski biznis te educirati druge ljude i prenijeti im dašak Afrike.


Komentari