Dar od srca: Pomozite najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj

‘Dar od srca’ je program za pomoć korisnicima Caritasovih ustanova.

U sklopu svojega programa pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj Hrvatski Caritas od  6. do 30. rujna u suradnji s Kauflandom Hrvatska pod nazivom ‘Dar od srca’ diljem Hrvatske prikuplja prehrambene i higijenske proizvode, koje će putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa darovati korisnicima Caritasovih ustanova i programa.

Organizirajući humanitarni pothvat ‘Dar od srca’ Hrvatski Caritas želi – kao i ostalim svojim aktivnostima, projektima i akcijama – doprinijeti cjelogodišnjim nastojanjima Caritasove mreže da konkretnom pomoći odgovori na težak egzistencijalni položaj u kojem se nalaze brojni pojedinci i obitelji u Hrvatskoj. Iz dana u dan tisuće njih bore se s nezaposlenosti, oskudicom, bolesti, neprihvatljivim stambenim uvjetima, gladi, siromaštvom – a odatle i socijalnom isključenosti, besperspektivnosti i beznađem.

Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti i suradnji Kauflanda Hrvatska, tijekom rujna u 38 Kauflandovih trgovina u svim krajevima Hrvatske građani koji žele osobnim darom pomoći svojim susjedima, sugrađanima u potrebi, moći će neki od kupljenih proizvoda odložiti u prigodnim plakatom ‘Dar od srca’ označenu košaru uz blagajne pri izlazu iz trgovine.

Caritasovi djelatnici i volonteri do 30. će rujna u trgovinama preuzimati prikupljene darovane proizvode i usmjeravati ih korisnicima pučkih kuhinja, prihvatilišta za beskućnike, skloništa za osobe žrtve obiteljskog nasilja i drugih Caritasovih ustanova ili pak korisnicima programa pomoći siromašnim obiteljima.

Nazivom ‘Dar od srca’ i pozivom građanima da – skrbeći za svoje obitelji i kupujući za vlastite potrebe – izdvoje poneki proizvod i od srca ga daruju onima koji ga za potrebe svojih obitelji ne mogu kupiti, Hrvatski Caritas želi poručiti da je svaki dan dobar dan da se komu daruje makar i malen ali dobar dar. Povezujući pomoću mreže Kauflandovih trgovina male darove hrvatskih građana darovane od srca u konkretne, materijalne poruke solidarnosti i ohrabrenja pojedincima i obiteljima u potrebi, Hrvatski se Caritas nada doprinijeti da Hrvatska postane više nego dosad zemlja darivanja, zajedništva i skrbi za svoje najsiromašnije građane.


Komentari