ČETIRI KUNE PAPRIKA: Vezicu raštike i blitve smo našli za pet kuna, dvije kile tikvica za deset

Foto: Ana Korenić

Sunčani dani i visoke žive na termometru ne sprječavaju vrijedne kumice da se sve najbolje od onog što imaju postave na štandove i strpljivo čekaju kupce. Skoknuli smo zato do Dolca gdje je ponuda, kao i uvijek, šarolika, a evo što smo tamo “snimili”

S obzirom na to da je ponedjeljak, ali i poprilično vruće, u “trbuhu grada” nije se stvarala prevelika gužva, ali oni koji su svratili po domaće voće i povrće znatiželjno su gledali čega svega ima, zapitkivali o cijenama i punili vrećice.

Oni koji su na Dolcu kupili domaće tikvice, za kilogram su izdvojili šest kuna, ali kumice su savjetovale da se više isplati uzeti dva. Cijena za dva kilograma niskokaloričnog povrća čija je sada sezona iznosi 10 kuna.

Nešto dalje, na štandu se “smjestila” i svježa cikla pune, crvene boje, a ona je nešto skuplja. Cijena jedne kile, naime, iznosi 15 kuna.

Idealna za ljetne dane je i blitva, a za jednu je vezicu potrebno izdvojiti pet kuna, a iste je cijene i jedna vezica raštike. Za isti se iznos može dobiti i kila svježih krastavaca, a tabla jasno poručuje: “Birajte”. Paprika je još jeftinija, pa kilogram domaće svježe babure “dođe” tek četiri kune, odnosno 3,99.

Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić


Komentari