Bliži se kraj Floraarta, provjerili smo što možete kupiti za 5 kuna, te na što su posjetitelji najviše trošili

FOTO: Zagreb.info

Bundek ovih dana vrvi posjetiteljima.

Međunarodna vrtna izložba Floraart traje još samo ovaj vikend, stoga smo za vas odlučili provjeriri isplati li se svratiti do Bundeka i probijati se kroz gužvu. A ako nečeg ima, osim cvijeća, ima gužve. Tu su cijele obitelji, sa psima, s djecom i prijateljima. Ne nedostaje dječjih kolica, a često u šetnji ljudi nekog i sretnu, pa ako vam gužvanje ne smeta uputite se do Novog Zagreba.

Oko štandova/ šatora s biljkama situacija nije puno bolja, jednostavno ćete morati malo pričekati da dođete na red. Ipak, moramo pohvaliti organizaciju prodavača i izlagača, svjesni gužve doveli su pojačanja pa ih je tako uvijek nekoliko dežurnih i svi uslužuju kupce.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Ono što vam možemo sa sigurnošću reći jest da je izbor biljaka zaista velik. Možete pronaći sve, od cvijeća preko voćkica, sve do kaktusa svih veličina, na vama je samo da izaberete što vam se sviđa.

Upitali smo i nekoliko kupaca što misle o cijenama i mahom su kazali kako su one vrlo pristupačne, pogotovo što se tiče sitnog cvijeća. Ono veće, poput hortenzija, moglo bi biti jeftinije. Kažu kako cijena jest niža nego inače, ali mogla je biti još malo pristupačnija.

Najpopularnije biljčice ipak su one najsitnije koje će razvedriti svaki vrt ili balkon. Tako, primjerice, begonije možete kupiti već za tri kune, dok se cijena mirisnih klimčića kreće između tri i pet kuna. Cijena kaktusa razlikuje se ovisno o njihovoj veličini, pa tako male možete kupiti već za 5 kuna, dok će oni najveći biti najviše 45 kuna.

Raskošne hortenzije stoje 50 kuna, a one u manjim dimenzijama 15 kuna. Ruže penjačice također su 50 kuna, ali sadnice povrća su itekako jeftine, pa tako sherry rajčice možete kupiti za dvije kune.

Prodavače, čini se, često pitaju kako se brinuti o biljkama, pa kada smo ih i mi zamolili za jedan savjet za čitatelje, koncentrirali su se na prihranu.

“Ako se biljke prihranjuju uvijek ih prije toga treba zaliti, tek nakon toga se dodaje prihrana”, objasnili su nam jednostavan, ali vrlo koristan korak.

Floraart traje još samo ovog vikenda, stoga požurite ako želite svoje dvorište ili bakon ukrastiti šarenim cvijećem ili pak voćem i povrćem. Izlagači i prodavači su tamo od 9 do 21 sat, a uz kupnju možete pogledati i bajkovite instalacije koje okružuju novozagrebačko jezero.

>>> (FOTO) Prvi smo posjetili Floraart: Čekaju vas bajkovite instalacije, ali i cvijeće po sniženim cijenama

>>> Potpuno besplatno: ZET-om na Floraart

>>> (FOTO) Tunel Grič: Pogledajte kako izgleda najčarobniji dio Floraarta

>>> Besplatno poletite balonom na Floraartu, a pogledajte i što vas još čeka za nula kuna


Komentari