BIZNIS CVATE: Kod ‘poduzetnika’ iz studentskih domova možete pronaći sve, od meda do odojaka

wiki

Jedno vrijeme madnarine su bile najprodavaniji proizvod u studentskim domovima, a od njih se nije moglo ući u sobe. 

U zagrebačkim studentskim domovima posao zaista cvate. Studenti koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske pronašli su način kako zaraditi još “nešto sa strane”. Oni tako olakšavaju sebi, a olakšavaju i svojim roditeljima koji ih u većini sučajeva financiraju.

Iz svojih krajeva donose domaće proizvode koje kolegama prodaju po zaista povoljnim cijenama, pa tako u jednu ruku čine i dobro djelo jer nitko ne ostaje gladan.

Na popisu artikala ima zaista svega, a s tom raznolikošću se teško mjere i popularni trgovački lanci. Naime ovi studenti na zalihama imaju sve, od usb kablova sve do odojaka.

Facebook
Facebook

Nekoliko postova prije toga jedan student je tražio baš usb, dosta zgodno za njega.

Osim tehničke opreme tu je i obuća...

Facebook
Facebook

Tekst objave iznad ovih tenisica zbilja dokazuje da se studenti zaista mogu dogovoriti za dobru cijenu. 

Osim obuće i odjeće prodaju se i kupuju i putne karte, kao i one za razne evente.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Sada dolazimo do najzanimljivijeg djela. Finih, domaćih proizvoda, a ovdje stvarno ima svega. Prodaje se domaći med, orasi i odojci. Ne nedostaje ni alkoholnih pića.

Facebook
Facebook

Šarm ovim objavama dodatno daju i simpatični emotikoni.

Facebook
Facebook

Domaći med prava je rijetkost sada kada se u Hrvatsku uvozi više od 850 tona stranog, manje kvalitetnog meda. Stoga, ne čudi pomama koju je ova objava izazvala, a uz to ide i zima i vrijeme prehlada i gripa, pa što je bolji lijek od čaja s medom i limunom?

Osim toga, skoro će i blagdani, valja se opremiti orasima za kolače, a nije rijetkost da se neka studentica “baci” u razvlačenje tijesta za pite ili pečenje slastica.

Facebook
Facebook

Treba te blagdane i položene isptie nekako i proslaviti, a što je fešta bez domaćeg vina?

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

A gdje je račun?

Na žalost svih studenata, onih koji prodaju i onih koji kupuju, ovakvo poslovanje nije po zakonu. Osim, ako trgovci u sobama nemaju uređaje za izdavanje računa, u što čisto sumnjamo. Fiskalizacija studentima baš i nije draga, a bez računa mogu poslovati samo ako imaju OPG, jer vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava plaćaju godišnji paušal.

Prodaja mandarina u studentskim domovima zustavljena je upravo zbog toga, no kralj tog omiljenog voća nije očajavao već se ponovo snašao.

Sada nam ostaje vidjeti kakve proizvode će zima donijeti u studentske domove i što će biti hit nadolazećeg godišnjeg doba.

>>> VLADAR SAVE: ‘Kralj mandarina’ cijeli studentski dom oprema ukusnom poslasticom

>>> KRALJICA PRIPREMA KRALJICU ZIME: Ova mlada dama će vas osvojiti (FOTO)


Komentari