BIPA reagirala na prozivke za seksizam: Odgovor ce vas iznenaditi

BIPA

Žele razjasniti poruku njihove kampanje.

Povodom spornog jumbo plakata s porukom “Dečki ne kupuju poklone, frajeri kupuju”, oglasila se i prozvana drogerija BIPA. Podsjetimo, poruka je razljutila građane, a Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova na naš je upit odgovorila kako je ovakav način oglašavanja seksistički.

>>>Pravobraniteljica za Zagreb.info: Bipina reklama je seksistička

Iz Bipe pak objašnjavaju kako su ovim plakatom željeli ohrabriti “dečke da ispadnu veći frajeri”. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Reklama je nastala u sklopu BIPA kampanje za Valentinovo i osmišljena je od strane BIPINE kreativne agencije, a vezana je uz BIPA Valentinovo televizijski spot. U sve naše marketinške kampanje ugrađujemo poruku kako se BIPA svakim danom trudi ljudima uljepšati dan. Stoga, za nadolazeće Valentinovo BIPA želi privući pažnju svih muškaraca da izraze znak pažnje prema svojim najdražim prijateljicama, majkama, sestrama, kćerima…

Način na koji to radimo je da pronalazimo poklone i proizvode kojima snižavamo cijene i nadamo se da će im upravo takva snižena cijena olakšati izbor.

Kampanjom povodom Valentinova nije nam bila namjera ikoga uvrijediti, već potaknuti i ohrabriti dečke (mušku populaciju) da ispadnu veći frajeri ako usreće nekoga poklonom ili pažnjom. BIPA je čak uz svoju roza boju vrećice kreirala i crnu vrećicu, kako bi ih učinili još prihvatljivijima za cijelu mušku populaciju.

Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli razjasniti poruku naše kampanje te napominjemo kako joj nije bio cilj raditi razlike u populacijama, već im se približiti na opušteniji komunikacijski način.” objašnjavaju iz BIPE.

>>>AKO NEMAŠ NOVCA NISI FRAJER? Reklama razbjesnila muškarce


Komentari