BESPLATNE AUDIO PRIČE ZA KLINCE: U Mozaikovoj slušaonici možete poslušati klasike, a sada i Djevojčicu sa šibicama

Foto: Press

„Djevojčica sa šibicama“ Hansa Christiana Andersena nova je priča u Mozaikovoj slušaonici. Ovo je vjerojatno jedna od najtužnijih Andersenovih bajki smještena u 19. stoljeće koja opisuje nesretnu sudbinu male djevojčice koje proživljava teške trenutke i doslovno umire od hladnoće i gladi dok su ostali zaokupljeni blještavilom novogodišnje noći.

Priča je popraćena predivnim i čarobnim ilustracijama Patricija Alejandra Aguera Mariña, a spikerica Mirela Matković, najpoznatiji hrvatski glas, udahnula je život omiljenoj bajci brojnih generacija.

Foto: Press

Osmu audio slikovnicu možete poslušati ovdje.

Godina čitanja i razvoj čitateljskih navika

“Podsjetimo, u godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga krenula je s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija. Tako svojim sadržajima potiču razvoj čitateljskih navika kod opće populacije, ali i odgajaju buduće čitatelje. Do sada su objavljene „Orašar“, „Carevo novo ruho“, „Pliva patka“, „Snjeguljica i sedam patuljaka“, „Tratinčica“, „Ured za izgubljene stvari“ i „Zlatokosa i tri medvjeda”, javljaju iz Mozaik knjige.


Komentari