AKCIJE, RADIONICE, BUVLJACI I PROMOCIJE: Medika ugošćuje jedinstven festival, ljubitelji stripa došli su na svoje

Od 30. rujna do 1. listopada, AKC Medika ugostit će OHOHO festival stripa i street arta, a pritom će se održati brojne promocije, izložbe, buvljak te oslikavanje zidova.

Pristup svim festivalskim događanjima besplatan, a u sklopu istoga očekuju nas i brojne promocije. Bit će tu tako izložba stripa i ilustracija Ivane Geček i Marina Remića; promocija OHOHOzina#3; promocija strip-albuma ‘SMAK’; promocija strip-fanzina ‘Endem’; promocija strip-časopisa ‘StrOp’; promocija strip časopisa ‘Strip-PREFIKS’. Više detalja o istima pronađite ovdje!

Inače, OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, u suradnji sa Komikazama, a u 2020. godini umjetnički ga oblikuje četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Goran Rakić Chez.

Komentari