5 dobrih razloga za naručiti se na brazilsku depilaciju

Iako se „grm“ vratio u modu, zahvaljujući aktualnim modnim trendovima, velik broj žena i dalje uživa u neopisivoj glatkoći koju fantastično pruža „sugaring metoda“ – specijalnost prvog sugaring walk-in salona u Hrvatskoj, Sugared by Jantar, koji ovog tjedna slavi drugi rođendan.

Postoji li žena koja nije čula za brazilsku depilaciju? Ovaj stil depiliranja intimne zone nekoć se smatrao provokativnim, no zbog njega se žene već godinama osjećaju slobodno, nesputano i manje opterećeno. Priča brazilske depilacije, neočekivano, ne započinje u Brazilu, već u New Yorku, u 80-ima u salonu tzv. „Sestara J“ – koje su prve ponudile tretman potpunog uklanjanja dlačica s intimne zone. Međutim, i stoljećima prije toga, uklanjanje dlačica s intimne zone bilo je vrlo popularno u toplim klimama; u staroj Grčkoj, Rimu, Saudijskoj Arabiji, Turskoj, Perziji i Egiptu, depilirali su se pastom od šećera i limuna, što je nekad predstavljalo i dio bitnih ceremonija. Nakon početne popularnosti na Manhattanu, „brazilku“ je proslavila pornoindustrija – a sve do serije „Seks i grad“ – bila je veliki tabu.

Vjerovali ili ne, liječnici smatraju da su upravo ta četiri fantastična fiktivna lika zaslužna za pad pojave stidnih ušiju – jer je tada brazilska depilacija ponovno postala trendi tehnikom. Nakon šećerne paste, popularizirao se vosak, no dolaskom perioda „prirodnosti“, velik broj žena ponovno se okreće prema sugaring metodi – jer manje boli, prikladna je i za osjetljivu kožu te daje dugotrajnije rezultate.

Velika je vjerojatnost da ste barem jednom u životu isprobali uklanjanje dlačica s intimne zone – i dok su se jedni zaljubili u njezine prednosti, drugi su od nje odustali zbog iritacija, urastanja dlačica ili naprosto zbog neugode. No brazilska depilacija sugaring metodom je nešto sasvim drugačije – što ćemo vam i dokazati uz pet dobrih razloga!

1) Šećerna pasta je sasvim prirodna

Baš kao nekoć, šećerna pasta se i dalje radi s mješavinom limuna, šećera i vode. Ovakva pasta prianja samo na dlačice i na mrtve stanice kože, čime ne izaziva iritaciju kože i radi lagani piling, a pritom ima hidracijska i obnavljajuća svojstva. Upravo zato, koža nakon  „brazilke“ izgleda iznimno glatko i meko na dodir!

2) Prikladna je i za osjetljivu kožu

S obzirom na to da pasta prilikom depilacije ne prianja na kožu, a koristi se mlaka – nema straha od opeklina, iritacija, ranica i uraslih dlaka. Iz istoga razloga, ovaj tretman je i manje bolan od klasične depilacije voskom, čime je prikladan i za osjetljivu kožu. U Sugared by Jantar salonu koriste vlastitu 100% prirodnu, hrvatsku šećernu pastu jantarno zlatne boje, koja omogućuje (skoro!) bezbolnu depilaciju, te specijalan aloe vera gel za umirivanje kože poslije depilacije, čime se mogućnost iritacije sasvim uklanja.

3) Koža dulje ostaje glatkom

Glavna razlika između depilacije voskom i šećernom pastom jest ta da se dlačice uklanjaju na sličan, ali drugačiji način. Naime, depilacija voskom podrazumijeva nanošenje voska u smjeru rasta dlačica i uklanjanje dlačica u smjeru suprotnom od njihova rasta, dok se depilacija šećernom pastom radi sasvim obratno – dlačice se uklanjaju u smjeru njihova rasta. Tako se izbjegava pucanje, pa i urastanje dlačica, što se često događa kod depilacije voskom, ali se i korijen sasvim uklanja iz kože, čime se potreba za depilacijom smanjuje, a novonastale dlačice rastu tanje. Tako u Sugared by Jantar salonu klijentice uživaju u glatkoj koži – do čak pet tjedana!

4) Idealna je za intimno područje

Osim što je najnježniji način uklanjanja dlačica, pritom je i estetski najviše zadovoljavajući, koža je nakon sugaring metode eksfolirana, pa je i super meka, a s obzirom na to da dlačice izvlači zajedno s korijenom, jedina je koja kožu ostavlja i perfektno glatkom. Također, nema linija poteza britvice, uraslih i slomljenih dlačica, niti crvenila i upale, kao nakon depilacije voskom, epilatorom, kremama za depilaciju ili britvicom. Uz to, savršeno pristaje uz aktualne modne trendove minimalističkih kupaćih kostima za nadolazeće ljeto.

5) Spremni danas – za danas!

Sugaring metoda pruža instant-zadovoljavajuće rezultate bez popratne iritacije,zbog čega se možete depilirati ujutro, a već popodne završiti na plaži ili bazenu, izgledajući besprijekorno. No gdje ćete tako brzo dobiti termin? U Sugared by Jantar, inovativnom konceptu walk-in salona za sugaring depilaciju, koji i tijekom epidemije korone funkcionira na istom principu, ali uz dodatne mjere opreza (uvijek u rukavicama, bez double-dipping metode u proizvod, uz zaštitne maske…). Depilacija cijeloga tijela za žene i muškarce dostupna je od ponedjeljka ujutro do subote navečer,u dizajnerskom dijelu centra Zagreba, u Vlaškoj 78, 2. kat, na adresi na kojoj se nalazi i nekoliko poznatih zagrebačkih dućana i kafića.Želite li se slučajno naručiti isti dan, ali kasnije – ekspresno ćete dobiti termin, jer Sugared ima bogat tim sugaristica, pa ne strepite nazvati, ili poslati poruku na društvene mreže. Iz toga razloga, krajnje je vrijeme da iskusite čari bezbolne depilacije šećernom pastom i ovoga ljeta uživate u tijelu bez dlačica – duže.

Komentari