Želite postati prava dama? Proučite ovih 10 pravila koja nikad ne izlaze iz mode

Pixabay

Lijepo ponašanje uvijek je popularno, a ukoliko i danas želite postupati poput prave dame proučite važna pravila iz bontona te ih primjenite u svakodnevnom životu. Izdvojili smo 10 najvažnijih

1. Kad vam gosti dođu u kuću, pristojno je pokazati gdje je kupaonica kako bi se mogli osvježiti.

2. Ako gosti donesu piće na dar, pristojno je odložiti ga na stol kako bi ga svi mogli kušati.

3. Ukoliko sa zabave odlazite prvi, pozovite domaćine na stranu kako bi se pozdravili, a zatim pozdravite sve goste. Nemojte pred svima vikati: “Vrijeme je za polazak”, jer će to možda ostali shvatiti kao znak da je vrijeme za razlaz. Ne želite biti osoba koja je pokvarila zabavu.

4. Kad je šminka u pitanju, jedino je ruž pristojno nanositi pred drugim ljudima ili za stolom. Puder, korektor i maskaru popravite u toaletu.

5. Pravila lijepog ponašanja zabranjuju vikanje iz jedne sobe u drugu.

6. Nakon što pojedete juhu, ne stavljajte žlicu na ubrus već je ostavite u tanjuru.

7. Kad sjedite na kauču ili niskom stolcu, nemojte križati noge jednu preko druge jer ćete pogledima izložiti velik dio bedara. Skupite koljena i noge povucite na stranu ili ih prekrižite u gležnjevima.

8. Želite li damski sjesti u auto, nemojte u njega zakoračiti kao da ulazite u autobus. Sjednite na sjedalo, a zatim uvucite noge i zatvorite vrata.

9. Nemojte pričati na mobitel dok čekate na kasi i blagajnici rukama objašnjavati što želite. Obavite kupnju, a zatim nazovite osobu s kojom želite pričati.

10. Ne pojavljujte se u gostima praznih ruku. Donesite barem kolače, manju biljku ili piće.


Komentari