Osnovnim i srednjim školama možda se pridruže i fakulteti: Očekuju se reakcija Vlade i pokušaj mirenja

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama, radi otklanjanja razlika između radnih mjesta u sustavu znanosti i obrazovanja te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi.

Ne dođe li do mirenja s Vladom, štrajkat će nenastavno osoblje i predavači, njih oko 700, najavio je prošloga tjedna glavni tajnik Sindikata znanosti Vilim Ribić, pozvavši sve znanstveno i nastavno osoblje da budu kolegijalni i pridruže se štrajku, piše N1.

“Kako osnovne i srednje škole traže povećanje koeficijenata za svoje nenastavno osoblje, logično je da i naše nenastavno osoblje, koje radi isti posao, ima jednako na povećanje plaća”, rekao je u petak Makorekonomist u Sindikatu znanosti Matija Kroflin.

Kao što je najavljeno, danas štrajkaju sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, odnosno u svim županijama uključujući i Grad Zagreb.

Sindikalni čelnici Branimir Mihalinec i Sanja Šprem istaknuli su da se štrajk prosvjetnih radnika nastavlja sve dok iz Vlade ne dobiju poziv na razgovor o njihovom zahtjevu za povećanjem koeficijenata složenosti poslova.


Komentari