Ministrica Divjak o prosvjedu: ‘Ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu’

CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uputila je pisanu poruku u kojoj je istaknula da su učitelji pokazali svoj stav, te da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu.

“Učitelji su pokazali svoj stav, a ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu”, poručila je ministrica Divjak koja se, kako je navedeno u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja, porukom oglasila zbog velikog interesa medija.

Objavu prenosimo u cijelosti.

(GALERIJA) Prosvjetari Plenkovića proglasili krivcem za mrcvarenje roditelja i djece: ‘Profesori kreiraju budućnost Hrvatske, a ne političari!’


“Učitelji su jasno pokazali svoj stav i snagu i to treba poštovati. Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe.

Od samog početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala sam se za strategiju suradnje i pronalaženje zdravog kompromisa. Maksimalno sam se založila u četvrtak i petak da otvorim prostor za rješenje i dala sam konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama. Zato smatram da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu. Još jedanput apeliram na sve uključene da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovom interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme”, stoji u objavi Blaženke Divjak.

(FOTO) Atmosfera s prosvjeda: Ovi transparenti ubadaju gdje naviše boli

Komentari