Bravo! Novi uspjeh hrvatskih učenika: Iz Češke donijeli zlato

Facebook

Na upravo završenoj 13. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi (MEMO) u Pardubicama sudjelovalo je 60 učenika iz 10 srednjoeuropskih država. Među njima su bili i učenici iz Hrvatske koji su ostvarili zavidne rezultate.

Na upravo završenoj 13. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi (MEMO) u Pardubicama, u Češkoj (26. kolovoza – 1. rujna 2019.), sudjelovalo je 60 učenika iz 10 srednjoeuropskih država: Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Hrvatske.

Republiku Hrvatsku predstavljalo je šest učenika: Vedran Cifrek (XV. gimnazija, Zagreb), Matej Ljubičić(XV. gimnazija, Zagreb), David Mikulčić (XV. gimnazija, Zagreb),Krešimir Nežmah (XV. gimnazija, Zagreb), Gabrijel Radovčić (XV. gimnazija, Zagreb), Lovro Vladić (XV. gimnazija, Zagreb). Voditelji ekipe bili su Ivan Kokan i Matko Ljulj.

Na tradicionalnom pojedinačnom i ekipnom natjecanju učenici su, kao i obično, rješavali zadatke olimpijskog tipa iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva.

Šestu godinu zaredom jedan od hrvatskih natjecatelja osvojio je zlatnu medalju na pojedinačnom natjecanju. Ove godine taj izniman uspjeh postigao je Krešimir Nežmah koji je imao više bodova od svih drugih ntjecatelja.

Drugi članovi ekipe također su ostvarili odličan rezultat: David Mikulčić, Vedran Cifrek i Gabrijel Radovčić osvojili su srebrne medalje, a Lovro Vladić brončanu.

Na ekipnom natjecanju hrvatska ekipa zauzela je 6. mjesto rješavajući test izbalansirane težine, dok je prvo mjesto pripalo ekipi iz Poljske.


Komentari