Rolling Stonesi se pridružuju all-star postavi virtualnog anti-korona koncerta ove subote

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Rolling Stonesi su se pridružili brojnim drugim poznatim izvođačima koji će ove subote održati virtualni koncert u čast zdravstvenim radnicima širom svijeta kako bi ohrabrili njihovu borbu protiv koronavirusa.

Dvosatni događaj naziva “Jedan svijet: zajedno kod kuće“, kombinacija je glazbe, komedije, priča liječnika, medicinskih sestara i radnika u trgovinama te će ga emitirati brojne televizije.

“Čast nam je što smo pozvani da budemo dio programa ‘Jedan svijet: zajedno kod kuće’ – iz naših domova u izolaciji”, poručili su Rolling Stonesi priopćenjem koje je objavila neprofitna organizacija Global Citizen koja organizira događaj s WHO-om.

Uz Rolling Stonese na koncertu nastupaju Celine Dion, Billie Eilish, John Legend, Elton John, Paul McCartney, Chris Martin, Andrea Bocelli i Michael Buble.

Prije televizijskog prijenosa koncerta, emitirat će se šestosatni događaj u kojem će sudjelovati sportske zvijezde, poput britanskog vozača Formule 1, Lewisa Hamiltona, američke nogometašice Megan Rapinoe, pobjednice Svjetskog kupa skijašice Lindsey Vonn i desetine drugih pjevača, glumaca i “influencera”.

Sudionici će biti fizički odvojeni zbog pandemije koronavirusa. Koncertom se želi potaknuti filantrope i tvrtke da doniraju sredstva Fondu za solidarni odgovor WHO-a, koji je namijenjen borbi protiv koronavirusa.

Osim koncertom poznati na različite načine nastoje pomoći borbu protiv koronavirusa, piše Reuters.

Zaklada pjevačice Rihanne Clara Lionel udružila se sa zakladom repera Jay Z-a Shawn Carter i direktorom Twittera Jackom Dorseyjem te su donirali 6,2 milijuna dolara koje su raspodijelili na 11 organizacija, uključujući udruge za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, beskućnicima itd.

Redatelj Martin Scorsese ponudio je malu ulogu u svom filmu, s Leonardom Di Caprijom i Robertom De Nirom u glavnim ulogama, dobitniku lutrije održane u sklopu akcije “Sve u izazovu” kojom su prikupljena sredstva za hranu najugroženijim skupinama tijekom krize.

Reper Snop Dogg donirao je veganske burgere kompanije Beyond Meat domu za starije i nemoćne u Los Angelesu, dok su model Karlie Kloss i komičar Kevin Hart donirali preko milijun burgera iste kompanije.

DJ Fatboy Slim organizirat će krajem listopada besplatno partijanje u Brighton u Velikoj Britaniji za tisuće zdravstvenih radnika i druge angažirane na prvoj crti borbe protiv Covida-19 kako bi plesom otklonili stres.

Pop zvijezda Britney Spears pozvala je na redistribuciju bogatstva , a country-zvijezda Dolly Parton donirala je milijun dolara za razvoj cjepiva za koronavirus.

Bono Vox iz grupe U2 je zbog nestašice medicinske opreme uputio pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu u kojem je zatražio od njega pomoć za svoju rodnu Irsku.


Komentari