Prava princeza završila tečaj i volontira u bolnici da pomogne medicinskim sestrama uslijed pandemije!

Švedska princeza Sofia ovog je tjedna započela s volontiranjem u bolnici u Stockholmu usred pandemije koronavirusa s ciljem rasterećenja medicinskog osoblja, prenosi tportal.

Princeza Sofia(35) jedna je od 80 ljudi koji su završili trodnevni internetski tečaj za hitne slučajeve u organizaciji Sveučilišne bolnice Sophiahemmet, a spomenuti je tečaj kreiran s ciljem pomoći bolnicama u Švedskoj koje su prenapučene pacijentima tijekom vladajuće pandemije koronavirusa.

“U krizi u kojoj se nalazimo, princeza se željela uključiti i dati doprinos zajednici kao dobrovoljni radnik kako bi se rasteretilo bolničko osoblje”, navedeno je u službenoj izjavi švedske kraljevske obitelji.

Švedska princeza tijekom volontiranja u bolnici neće biti u izravnom kontaktu s pacijentima, već planira dati podršku liječnicima i medicinskim sestrama kroz kuhinjske smjene, dezinfekciju instrumenata i čišćenje, navodi glasnogovornica švedske bolnice Sophiahemmet, Pia Hultkrantz.

‘Volonteri će tijekom ove krize olakšati rad zdravstvenim radnicima kako bi oni koji su obučeni za njegu zapravo to mogli i učiniti. Drugim riječima, svatko tko pohađa ovu obuku neće imati brigu o pacijentu’ , dodala je.

Prema napisima američkog magazina People, švedska bolnica Sophiahemmet trenutno nema potvrđene slučajeve pacijenata zaraženih virusom COVID-19.


Komentari