Zdenka Kovačiček za Zagreb.info otkriva: ‘Sve me veže za Zagreb!’

Jedan od najpoznatijih glasova Hrvatske, Zdenka Kovačiček, u razgovoru nam je otkrila zašto voli Zagreb. Malo je onih koji ne poznaju opus ove ljubimice starije, ali i mlađe publike. Kao rođena Zagrepčanka, lako je odgovorila na naša pitanja.

Ova glazbena diva čije se pjesme slušaju diljem svijeta bez razmišljanja je i sa sigurnošću je donijela svoj stav o glavnom gradu.

”Zašto volim Zagreb? Pa ja sam rođena u Zagrebu. Mislim, to je najveći razlog. Tu sam rođena, tu sam išla u školu… Išla sam u Kazalište mladih sa pet godina već, a počela pjevati s trinaest. U Zagrebu sam s Duo Hani počela karijeru, a onda sam otišla i inozemstvo i vratila se. Sve, sve, sve me veže za Zagreb. Srce je uvijek vuklo Zagrebu.”, objašnjava glazbenica čija se pjesma ”Elektra” mogla čuti i na reviji prestižnog modnog brenda Chanel.

Zanimalo nas je i koja su njena omiljena mjesta u Zagrebu, a odgovor je stigao munjevitom brzinom.

”A gledajte, ja sam rođena na Martinovki. Taj kvart praktički više i ne postoji, novo se izgradilo sve. Međutim, drag mi je centar oko HNK. Išla sam u gimnaziju u Križevićevu, volim i onaj kvart oko Džamije. Tako je bio Radio Zagreb i prvi televizijski studio u Radničkom domu gdje je sada Tvornica kulture. Taj kvart mi je drag jer sam tamo počela zapravo pjevati i prve televizijske emisije snimati.”, nastavlja.

 


Komentari