Zbog ovih 5 pogrešaka uništavate svoje zube

Les Jay

Briga o zubima jedna je od osnovnih higijenskih i zdravstvenih navika s kojima se susrećemo još u najranijoj dobi. Međutim, često se dogodi da pravimo greške kojih nismo ni svjesni.

1. Obavljanje više poslova odjednom
Svaka minuta ujutro je itekako značajna i već smo svi uglavnom naviknuti raditi više stvari istovremeno: tuširanje, provjeravanje e-mailova, spremanje doručka… i – pranje zubi. Međutim, svakako se savjetuje da zube četkate ispred ogledala, ne radeći pritom ništa više. Tako ćete se detaljnije posvetiti svojoj i estetici i zdravlju.

2. Neadekvatno spremanje četkice
Važno je voditi računa o higijeni same četkice. Bakterija ima svugdje i lako se mogu razmnožiti na vašoj četkici kojom biste vi kasnije trebali prati zube. Prije nego je spremite bilo gdje, pobrinite se da je u adekvatnoj čistoj kutijici.

3. Četkanje zubi nakon ispijanja soka od naranče
Volite započeti dan sokom od naranče ili popularnom toplom limunadom? Četkanje zuba odmah nakon tog rituala može oštetiti vašu caklinu. Stoga, prvo biste trebali neutralizirati kiselost koja se nalazi u vašim ustima toplom vodom ili mlijekom kako biste počeli s četkanjem zuba.

4. Neredoviti odlasci zubaru
Ako vam je glavni izvor brige o dentalnome zdravlju internet, onda biste trebali podhitno nešto uraditi po tom pitanju. Odlazak zubaru nikome nije na vrhu liste prioriteta, ali redovitim pregledima (koji su bezbolni!) očuvat ćete zdravlje svojih zubi i spriječiti kasnije neminovne posjete zubaru koji i neće biti tako bezbolni.

5. Pretjerivanje s izbjeljivanjem
Svi mi želimo imati holivudski osmijeh, ali pretjerano izbjeljivanje može oštetiti caklinu i povećati osjetljivost zubi. Isto tako, to može odvesti do veće sklonosti ka stvaranju karijesa, a to sigurno nikome nije u cilju, piše Ordinacija.


Komentari