Zagrepčanin opisao iskustvo iz Potjere: Posebno pamti što mu je rekao Joško Lokas

Bruno De Zan (Screenshot: HRT)

Novinar portala Dnevno, Bruno De Zan (24), natjecao se u HRT-ovom kvizu Potjera te je sa suigračima Silviom i Nikicom pobijedio lovca Mladena Vukorepu. “Borili smo se za 14.500 eura. U završnoj potjeri smo skupili 15 koraka, što se pokazalo dovoljno za pobjeći iskusnom lovcu.

U brzopoteznim pitanjima skupio sam 2.500 eura, nakon čega sam odabrao višu ponudu koja je iznosila 10.000 eura”, rekao nam je mladić, inače diplomirani politolog s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Kaže kako su u posljednjoj minuti bili smo malo spori. “Iako smo imali puno znanja dvojica smo bili debitanti pa se još nismo naviknuli na prozivku nasnimljenim “robotskim” glasom. Skupili smo 15 bodova, što je obično neki prag gdje emisija postaje napeta, jer lovcima nije baš lako za ostvariti, ali nije nedostižno.

Mladen Vukorepa (Screenshot: HRT)

Kiks Mladena Vukorepe

Međutim Mladen je kiksao već na prvom pitanju. Pomiješao je moljce i leptire, pa smo odmah dobili dodatan bod prednosti. To je malo izbacilo lovca iz takta pa nam je dao još tri prilike, od koje je jednu iskoristio Nikica, a jednu ja.

Pitanje s računom logaritma nije znao ni lovac, a ni mi nismo bili dovoljno vješti matematičari da to izračunamo za nekoliko sekundi. Nakon kikseva u drugoj minuti Mladen se vratio u formi te nas je gotovo sustigao.

Bili smo u nevjerici gledajući ga kako se približava završnom mjestu, ali je na kraju ipak bio nekoliko sekundi prespor te smo ushićeno likovali”, prisjeća se Bruno.


Morana zapela na jednostavnom pitanju, gledatelji u šoku: ‘Je li moguće da to ne zna’

Ugodno iskustvo

Za iskustvo snimanja u HRT-ovom studiju kaže da je bilo izrazito ugodno. “Trebalo mi je neko vrijeme da pronađem ulaz u HRT-ov kompleks jer sam došao s južne strane, a porta se nalazi sa sjeverne. U emisiju sam zapravo došao kao rezerva, tako da nisam ni očekivao da ću se natjecati, no budući da se jedan od natjecatelja nije pojavio, odmah sam stavljen u ekipu koja nastupa taj dan.

Prije same emisije je proba na kojoj natjecatelji imaju priliku da se koliko-toliko prilagode snimanju. Mogli smo isprobati sve od predstavljanje pred kamerom, brzopotezne minute, do igre na ploči. Probu vodi gospođa koja nam je dala i savjete kako se držati te nam predložila što je dobro reći na upoznavanju, a što ne. Proba je izvrsna za “razbijanje leda”.

Nakon probe su nas odveli na šminkanje, a zatim smo dobili sendvič. Pričekali smo dvadesetak minute dok druga ekipa završi s probom, a zatim smo se vratili u studio gdje su bili kamermani”, kaže Bruno.

Joško Lokas (Screenshot: HRT)

Opušteni Joško Lokas

Riječi pohvale ima i za voditelja Joška Lokasa za kojieg kaže da je izrazito ugodan i za vrijeme snimanja i tijekom pauze između kadrova. “Pojasnio nam je da se radi o igri i da smo se došli zabaviti te da je ovo idealan način za provesti subotnje jutro (Potjeru smo snimali u subotu od 10 do 13). Naveo je i da format kviza Potjera nije idealan pokazatelj našeg znanja, već da se radi primarno o testu snalažljivosti.

Osobno Joškovi savjeti su me ohrabrili te razbili tremu koja je na početku bila poprilična, ali je popustila još za vrijeme probe. Kako je na dan snimanja bilo finale Eurovizije, Joško je bio raspjevan i povremeno pjevušio pjesmu našeg kandidata Baby Lasagne “Rim Tim Tagi Dim”.

S lovcem Mladenom nismo dobili prilike komunicirati izvan emisije. Nekoliko puta nas je pohvalio, pogotovo suigrača Nikicu, koji ga je zadivio svojom smirenošću.

Nakon emisije kao ekipa kratko smo razgovarali, izmijenili ideje na što ćemo potrošiti osvojeni novac. Dok dana imali smo druge obaveze pa nismo odmah otišli proslaviti, ali planiramo se naći prvom prilikom. Sve u svemu, odlično iskustvo, veoma ugodno i zabavno. Odličan način za provesti subotnje prijepodne. Snimanje ne traje predugo, a ako niste iz Zagreba, čak imate pravo i na naknadu za putne troškove”, zaključio je Bruno.


Komentari