Tužan ispraćaj glazbene legende: Suze su samo tekle zbog pjesme koju su svirali

Posljednji ispraćaj glazbenika Mila Hrnića na groblju Boninovo (Foto: Tonci Plazibat/CROPIX)

Milo Hrnić, legendarni pjevač i vlasnik brojnih hitova, pokopan je u Dubrovniku pred obitelji i brojnim prijateljima.

Nakon posljednjeg ispraćaja na gradskom groblju Boninovo, glazbenik je pokopan na groblju sv. Trojstva u Petrači u Župi dubrovačkoj. Posebno je emotivna bila izvedba njegove pjesme ‘Nostalgija’ koju je otpjevala klapa Kaše.

‘Kao zabavljač je imao itekako mnoštvo prilika i izazova da se pokaže u svojoj veličini, ali on je uvijek sve onako povučeno radio, a te vrednote su bile dobro poznate svima’, rekao je, među ostalim, don Robert Ćibarić na posljednjem ispraćaju.

Na posljednji ispraćaj došao je i gradonačelnik Mato Franković (Foto: Tonci Plazibat/CROPIX)

Podsjetimo, vlasnik nezaboravnih hitova poput ‘Požurite konji bijeli’, ‘Kome bi šumilo’ i ‘Vrati se’ preminuo je nakon duge i teške bolesti u 74. godini. U bogatoj karijeri prodao je više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama. Godine 2004. Dubrovnik ga je proglasio pjevačem stoljeća.

Prijatelj Mila Hrnića iznenadio objavom: ‘Bio je praktički izbačen sa scene, to se dogodilo i drugim pjevačima’


Sredinom devedesetih se povukao sa scene, a nastupati je opet počeo 2006. godine. U posljednjem oproštaju na društvenim mrežama, njegov kolega Matko Jelavić napisao je da je Hrnić na desetogodišnju stanku bio – primoran.

Obitelj nije mogla suspregnuti emocije (Foto: Tonci Plazibat CROPIX)

‘Ponosan sam što smo surađivali i ostvarili velike uspjehe. Isto tako sam bio zgrožen kad je nakon Domovinskog rata bio praktično izbačen sa scene. Ispravna je bila moja slutnja, jer se to dogodilo i brojnim drugim pjevačima zabavne glazbe. Oprosti radi drugih i počivaj u miru Božjem, dragi prijatelju Milo!’, napisao je Jelavić prije nekoliko dana na Facebooku.

Posljednji ispracaj glazbenika Mila Hrnica na groblju Boninovo (Foto: Tonci Plazibat/CROPIX)


Komentari