Sve je moglo biti drugačije: Vjekoslava Huljić otkrila nepoznati detalj o kultnom Oliverovom hitu

Vjekoslava Huljić (Foto: Sasa Buric / CROPIX)

Druga epizoda nove sezone HRT-ova serija ‘Zauvijek autor’ bila je posvećena životu i stvaralaštvu Vjekoslave Huljić.

Jedna od najvećih autorica na ovim prostorima ugostila je ekipu emisije u obiteljskom domu na splitskim Gripama gdje je, između ostalog, otkrila i nepoznate detalje o nekim od najvećih glazbenih hitova.

Tako je u sklopu emisije ispričala i kako su točno nastali kultni stihovi pjesme ”Dva put san umra” koju je svojom izvedbom ovjekovječio pokojni Oliver Dragojević.

 “Bilo bi smiješno da je pjevala žena”

“Kad mi je Tonči dao tu pjesmu…Točno znam gdje sam bila kad sam napisala te riječi, evo ovdje metar dalje, bila je zima, kraj ove peći sam bila… Hodala sam, mislila sam… i točno znam tu je bilo. I tu mi je palo na pamet ‘dvaput sam umra, prvi put kad sam je vidija ja, drugi put kad je otišla…”, prisjetila se Vjekoslava.

U razgovoru je pojasnila i kako bi joj bilo smiješno da je pjesmu napisala tako da ju pjeva žena, no smatra da je pjesmi duplo veću snagu dao upravo Oliver.


“Bilo bi smiješno da je tu pjesmu pjevala neka žena: ‘Dva put sam umrla…‘ nema uopće tu snagu koju ima ovako… Normalno, ima još duplo veću snagu jer ju je Oliver otpjevao i nekako je s tom ta emocija otišla u svemir s njegovom izvedbom”, ispričala je poznata Splićanka.

Kočiš Zec otkrio kako je nastao veliki hit Olivera Dragojevića: ‘Nije trebalo biti tako’

“Osjećala sam majčinsku sigurnost”

O Vjekoslavi koja iza sebe ima brojne hitove, prodane nosače zvuka, različite izvođače i projekte govorili su i suprug Tonči Huljić, ali i dugogodišnji prijatelji i bliski suradnici Tatjana Kljenak, Doris Dragović, Danijela Martinović, Petar Grašo, Jelena Rozga, Jole

Tako je Danijela, između ostalog, ispričala kako je u Vjekoslavi uvijek osjećala majčinsku sigurnost.

“Ja kad sam započinjala, osjećala sam tu neku žensku sigurnost u njoj i znala sam često puta, pogotovo na festivalima kad bi se viđali, kad bi ona bodrila nas, sjesti joj u krilo i to je bilo zaista tako prirodno, osjetila sam neku majčinu sigurnost u njenom krilu. I to sam kasnije shvatila, to uopće nema veze s godinama, to naprosto imate u sebi i širite to iz sebe”, pojasnila je pjevačica.


Komentari