Sting održao spektakularni koncert u Areni, sa samo tri riječi bacio publiku u trans: ‘Baš je moćan’

Koncert Stinga u Areni Zagreb u sklopu svjetske turneje My Songs. (Foto: Lucija Ocko / CROPIX)

U zagrebačkoj Areni u ponedjeljak je održan dugodiščekivani koncertni spektakl u režiji neponovljivog glazbenog čarobnjaka Stinga.

Brojni obožavatelji stigli su iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta, a kod rotora pred Arenom su se uoči koncerta stvorile ogromne kolone auta.

Kod rotora pred Arenom stvaraju se ogromne kolone, Zagrepčani se čude: ‘Kaj se to događa’

Ništa manja gužva nije bila ni u samoj Areni, gdje je atmosfera kroz čitav koncert bila užarena. Publiku je pred izlazak Stinga na pozornicu zabavljala talijanska pjevačica Giordana Angi, a fanovi su pjevača dočekali na nogama s gromoglasnim pljeskom i usklicima, na što im je on uzvratio s ‘Dobra večer Zagrebe!’ na tečnom hrvatskom i bacio ih u trans.

Sting u Areni (Foto: Čitateljica)

‘Atmosfera je fantastična’

Daniela iz Zagreba sasvim se slučajno našla na koncertu: “Tek sam vidim što bih propustila da me suprug nije nagovorio da odem s njim. Aftmosfera je fantastična. Dvorana je fakat poludjela. Baš je moćan”, rekla je o Stingu.


Svoje oduševljenje ne skriva ni Katja iz Osijeka:  “Jedva sam dočekala ovaj dan. Obožavam njegove pjesme, obožavam njega, ovo će biti super koncert”

Sting u Areni (Foto: Čitateljica)

Martina je došla iz Splita na koncert s roditeljima. “Roditelji su mi usadili ljubav prema Stingu pa sam ih počastila ovim koncertom”

Darko iz Zagreba na koncert je došao sa sinom. “Kod nas doma se Sting najviše sluša, naša djeca od malih nogu znaju koja je glazba za dušu”

Mile iz Rakovice je jedva čekao ovaj dan. “Prošli koncert sam propustio zbog obveza na poslu, ali na ovaj me ništa nije moglo spriječiti da dođem. Pokušao je šef opet s poslom, ali rekao sam da ovaj put idem i pod cijenu otkaza”

Power trio

Stingu su se na pozornici pridružila dva prava virtuoza – gitarist Dominic Miller, njegov dugogodišnji suradnik te bubnjar Chris Maas, poznat i kao nekadašnji član bendova Mumford & Sons i Maggie Rogers.

Ovaj je glazbeni trio publici pružio dinamični koncert prožet Stingovim najpoznatijim hitovima koji objedinjuju njegovu slavnu karijeru, i kao člana benda The Police, i kao solo umjetnika. Koncert je obuhvatio njegove bezvremenske klasike poput “Fields of Gold,” “Roxanne,” “Every Breath You Take,”i “Message in a Bottle” ali i brojne druge pjesme koje su obilježile živote generacija slušatelja diljem svijeta.

Inače, Sting je posljednji put nastupao u zagrebačkoj Areni krajem listopada 2022. godine . Poseban gost na tom koncertu bio je njegov sin Joe Sumner.


Komentari